BELDOCS 2019 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Međunarodni festival dokumentarnog filma

BELDOCS 2019


I ovog proleća, kao i prethodnih godina održaće se festival dokumentarnog filma BELDOCS.


Od 8. do 15. maja, po dvanaesti put održaće se festival koji značajno pomaže Beogradu da se upiše na svetsku pozornicu kulture. Sa svakom novom godinom kvalitet festivala raste, kao i broj filmova koji jačaju kulturno bogatstvo kojim odiše ovaj festival. Fokus festivala se od prvog izdanja 2008. godine bazirao na unapređivanju domaće dokumentaristike, ne samo uz takmičarski program već i uz nekoliko projekata kojim se pomaže finansiranje mladih i perspektivnih filmskih stvaralaca. To je jedan od osnovnih ciljeva festivala, pronalaženje mladih talenata koji će, između ostalog, moći da prisustvuju Beldocs Akademiji u kojoj će imati priliku da radom sa mentorima usavrše svoja scenarija i filmove.

Ove godine će biti prikazano više od 100 filmova u 14 različitih kategorija. Međunarodni festival dokumentarnog filma BELDOCS će ove godine svim zainteresovanim ponuditi vrhunske filmove, što dokazuje činjenica da će tokom festivala biti prikazana četiri od pet dokumentarnih filmova, nominovanih od strane američke ‘Akademije filmskih umetnosti i nauka’, za najbolje ostverenje u kategoriji – dokumentarni film. Među njima je i dobitnik čuvenog Oskara, film ‘Slobodan i sam’ (Free Solo), dok je peti nominovani film već prikazan na BELDOCS festivalu prošle godine.

BELDOCS će u tih sedam dana maja pretvoriti Beograd u oazu kulture i od naše prestonice napraviti epicentar dokumentaristike. Festival će uveličati i gosti iz inostranstva, priznati širom sveta kao što su Rut Bekerman, japanski režiser Kazuo Hara, počasni gost festivala Ejbel Ferara i mnogi drugi. Iz organizacije festivala poručuju da je film moćna umetnost i da se verovatno ni u jednoj umetnosti istina tako lako ne prepoznaje kao na filmu, naročito dokumentarnom. Zato ne propustite ovu sjajnu manifestaciju i iskoristite priliku da se na najbolji način upoznate sa svetskom i domaćom dokumentaristikom!

 

Dodatne informacije o događaju možete potražiti na zvaničnoj prezentaciji festivala, klikom na baner ispod.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap