Balkanopolis & prijatelji | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Slobodan Trkulja

Balkanopolis & prijatelji


Na koji način su Slobodan Trkulja i kineski umetnici povezani?


Ova 2020. godina počela je sjajno! Naime, u moru najavljenih kulturnih događaja, sa posebnim akcentom na koncerte, posebno se radujemo onim internacionalnim saradnjama i gostovanjima. Jedan od takvih retkih dragulja u sferi tradicionalne muzike jeste i grupa Balkanopolis na čelu sa inspirativnim Slobodanom Trkuljom. Oni će mesec ljubavi započeti na lep način i to velikim koncertom zakazanim za 8. februar u Sava Centru sa početkom od 20h.

Ime Slobodan Trkulja je definitivno kod nas sinonim za uzvišenost i autentičnost. Na prvom mestu ga karakterišu kao multiinstrumentalistu. Za ovakvog muzičara to samo predstavlja kompliment, a u stvarnosti ovaj pevač i kompozitor svira 15 instrumenata na kojima je u početku vežbao i po deset sati dnevno. Srpska publika obožava njegove nastupe, pogotovo zbog činjenice da je muzika koju stvara zajedno sa bendom Balkanopolis okarakterisana kao “moderna tradicija Balkana“.

Koncert ‘Balkanopolis & prijatelji’ je specifičan iz razloga što će mu se na sceni pridružiti brojni umetnici prevashodno iz Kine, a poznata činjenica je ta da je Slobodan svojim talentom odavno osvojio Aziju. Na koncertu u tadašnjoj Beogradskoj areni, njemu su se kao gosti iznenađenja pojavili soul zvezda Olita Adams, fado pevačica Mariza i najpoznatija afrička umetnica Baaba Maal. Kineska publika je odavno oduševljena Slobodanovom pojavom, harizmom i vrstom muzike koju predstavlja, a koja je po svom izvođenju i sadržaju neobična i inovativna za naše podneblje. Specifičan glas i performansi ga i te kako izdvajaju iz gomile.

Lepota će spasiti svet, a muzika je kraljica svih umetnosti, lepota nad lepotama, uzvišena sila koja oplemenjuje čoveka. Balkanopolis ulazi u treću deceniju odlučno i sa osmehom na licu. Sava Centar će biti mesto spajanja svetova, gde ćemo slaviti ljubav, radost i lepotu srpske moderne tradicije, Slobodan Trkulja.

Cene ulaznica iznose 1.500, 1.800, 2.100 i 2.500 dinara, a možete ih nabaviti na blagajni Sava Centra i posredstvom Tickets.rs servisa.

Verujemo da ćete ovakav performans dugo pamtiti, jer je muzika u svojoj lepoti i oblicima beskrajna, a to ‘Balkanopolis & prijatelji’ pokazuju sa velikom ljubavlju i posvećenošću.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap