Beogradski novogodišnji koncert | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Simfonijski orkestar i Hor RTS

Beogradski novogodišnji koncert

Bal pod maskama


Koja vam je prva asocijacija na Bojana Suđića? Nama definitivno na klasični spektakl!


Godinama unazad navikli smo da nas Simfonijski orkestar Radio televizija Srbije iznova i iznova oduševljava. Ovog puta, odlučili su da novogodišnju čaroliju upotpune jednim sasvim neobičnim spektaklom. Beogradski novogodišnji koncert Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a ovog puta će nositi naziv Bal pod maskama. Održaće se 14. januara u Velikoj dvorani Sava Centra sa početkom od 20h.

Ovaj muzički orkestar ne bi bio to što jeste da nije velikog Bojana Suđića, šefa dirigenta Simfonijskog orkestra RTS-a i umetničkog direktora muzičke produkcije ovog nacionalnog servisa. Kao specijalnog gosta nastupiće jedan od najvećih i najlepših muških glasova današnjice – Amadi Laga (Amadi Lagha). On je francuski umetnik čiji talenat je jedan od najprepoznatljivijih u muzičkom svetu. Biografija ovog operskog pevača je vredna divljenja, a beogradsku publiku će obradovati izvedbama najpopularnijih kompozicija umetničke muzike. Samo ćemo istaći podatak da je u italijanskim krugovima i te kako poštovan zahvaljujući ljubavi koju neguje prema operama Pučinija i Verdija.

Sa druge strane, ne možemo ne ostati ponosni na lik i delo vanvremenskog umetnika Bojana Suđića. Samo se setite njegove spektakularne uloge u poslednje održanoj Noći muzike na Ušću. Fantastična činjenica je ta da je samo sa 19 godina prvi put dirigovao koncertom u sklopu svoje matične obrazovne kuće – Fakulteta muzičke umetnosti. Osim što je dirigovao, između ostalog, Kraljevskom operom u Stokholmu, pod njegovom palicom su izvedene stotine horskih i simfonijskih dela klasičnih i savremenih autora.

Cene ulaznica se kreću u nekoliko kategorija, u zavisnosti od toga odakle želite da slušate i posmatrate koncert. U pitanju su cene od 1.200, 1.500, 1.700 i 2.000 dinara. Možete ih nabaviti direktno na blagajni Sava Centra svakog dana u periodu od 10h do 20h.

Ovakav spektakl ne smete propustiti, jer svake godine nadmaše sebe. Njihov talenat i ljubav prema muzici su neosporni, zato su za beogradsku publiku spremili poseban program. Uživajte!

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap