Bajka o pozorištu | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Vladimir Đurđević

Bajka o pozorištu

Režija: Marko Misirača


Kažu da je ovde zagarantovano 90 minuta konstantnog smeha. Mi nasmejanim gledaocima verujemo.


“Sećaš li se predstave na kojoj smo se upoznali?“ je pitanje koje obeležava predstavu Bajka o pozorištu, a svesno aludira na njenu tematiku. Ona se bavi položajem kulture u nama i oko nas. Predstava govori o tome kako politički sloj društva posmatra kulturu i njen značaj za ovaj, drugi apolitični deo naroda. Premijerno izvođenje se desilo krajem 2014. godine, a od tada beleži veliki uspeh kod publike.

Ovu bajku su na specifičan način odigrali:
Tihomir Stanić (u ulozi Daniela, direktora pozorišta),
Petar Strugar/Stefan Radonjić (u ulozi Denisa, Danielovog sina),
Iskra Brajović (u ulozi Anđele, Denisove devojke),
Snežana Savić (u ulozi Marije, Denisove majke),
Branislav Zeremski (u ulozi Jovana, Danielov kolega),
Miodrag Krstović i Vesna Stanković (u ulogama Petra i Stane, Anđelinih roditelja).
Svaki glumac je fantastičan u svom performansu, svaki ovu sagu čini interesantnom, navodeći publiku Zvezdara Teatra na tumačenje određenih moralnih, svakodnevnih problema i dilema.

Predstava ‘Bajka o pozorištu’ je retko genijalna, bez ikakvog banalnog humora, a opet toliko smešna i upečatljiva. Priča o našem vremenu, ali na način koji je to tako maestralno opisivao Branislav Nušić. Kao što Vladimir Đurđević i Marko Misirača, glavni kreatori ove predstave ističu, ovaj komad na satiričan način prikazuje odnos određenog skupa ljudi prema kulturnim i socijalnim obrascima ponašanja. Svaka replika je istinita, a svaki osmeh publike je od srca iskren. Sama predstava je pokupila nekoliko renomiranih priznanja i nagrada, a jubilarna izvođenja iste su nešto što se od ovih umetnika podrazumeva.

Komedije su ono što naš život čini lepšim i mnogo lakšim. Zbog toga ne propustite ovaj zvezdarski spektakl. Karte za ovu predstavu iznose 1200, 1500 i 1800 dinara, a ukoliko nemate vremena da svratite do biletarnice Zvezdara teatra, uvek ih možete nabaviti na sledećim prodajnim mestima: Klub ljubitelja pozorišta (Eurocentar, Dečanska 5), Tickets.rs (TC Ušće, blagajna Arene, bilet servis), Ticketline (Bulevar Milutina Milankovića 1 i Stadion šoping centar, Zaplanjska 32).

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

15

april

Prepoučujemo

07

mart

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap