Avgust u okrugu Osejdž | Predstava | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Trejsi Lets

Avgust u okrugu Osejdž

Režija: Ljiljana Todorović


Svaka nova pozorišna sezona predstavlja komade kojima se iznova radujemo. Jedan od njih jeste i ‘Avgust u okrugu Osejdž’.


Kad god se pomisli na avgust, prva asocijacija jesu vrelo leto, dugi dani i planiranje predstojećih odmora. Kad su u pitanju daske koje život znače, avgust ukazuje na sjajnu predstavu Avgust u okrugu Osejdž, po romanu američkog pisca Trejsija Letsa. Na sceni Mira Trailović u Ateljeu 212, predstava je premijerno izvedena 2014. godine i od tada je sala ovog beogradskog teatra uvek puna.

Na prvi pogled deluje kao obična porodična priča, sa svim svojim mehanizmima i šrafovima koji je drže na okupu. Međutim, ako zagrebete malo dublje, kompleksnost njihovih odnosa je i te kako uočljiva, najviše zbog činjenice da smo ovakve situacije sigurno iskusili.

Komentari posetilaca se uglavnom tiču maestralne glume svih protagonista, jer ta tri sata sa pauzom zaista prođu neopaženo. Pogubna dinamika u odnosima, nerazumevanje, skriveni strahovi i poneki treptaj nade su momenti koji se zapažaju tokom celog izvođenja. Jedan vreli avgust u Americi obeležen je nestankom porodičnog čoveka. Njegove tri ćerke se pridružuju neutešnoj majci sa željom da joj olakšaju tugu. Svako vodi bitku sa svojim sumnjama i neizrečenim tajnama, a prošlost ih povezuje na neočekivane načine.

Svaka uloga je jedinstvena, a predstava ‘Avgust u okrugu Osejdž’ ne bi bila toliko posećena da nije: Anite Mančić, Dare Džokić, Isidore Minić, Branimira Brstine, Petra Benčine, Branke Šelić, Jelene Petrović, Milice Mihajlović, Jelene Đokić, Gordana Kičića i ostalih.

Cene pojedinačnih ulaznica iznose 1500 i 2000 dinara, a trenutno važi popust od 20% na sve predstave ukoliko ulaznice nabavljate putem sajta pozorišta. Više detalja svakako možete pronaći klikom na baner u dnu teksta.

Blagajna Ateljea 212 je otvorena od ponedeljka do subote od 10h do 15h, kao i od 17h pa sve do početka predstave, dok vam je nedeljom biletarnica na raspolaganju od 17h pa sve do početka željene predstave.

 
Avgust u okrugu Osejdž (atelje212.rs)
Avgust u okrugu Osejdž (atelje212.rs)
Avgust u okrugu Osejdž (atelje212.rs)

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap