Autostoperski vodič kroz galaksiju - Daglas Adams | Knjiga
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Daglas Adams

Autostoperski vodič kroz galaksiju


Jedna od najpopularnijih i najčitanijih naučno-fantastičnih knjiga svih vremena!


Postoje određene knjige čiji nas sadržaj podseća na neka davno lepa i bezbrižna vremena. Jedna od takvih je definitivno Autostoperski vodič kroz galaksiju, Daglasa Adamsa, koja i dalje predstavlja jednu od najčitanijih knjiga svih vremena iz domena naučne fantastike. 

Žanr spekulativne fikcije ili naučne fantastike nikada neće izgubiti na važnosti. Radio-drama Daglasa Adamsa koja je pretvorena u roman je od početka do kraja neverovatna. Zato je treba pročitati u potpunosti. Ovaj roman je zapravo zbirka priča koje su povezane u jednu veliku celinu i sastoji se od sledećih knjiga: Autostopeski vodič kroz galaksiju, Restoran na kraju vaseljene, Život, vaseljena i sve ostalo, Do viđenja i hvala na svim ribama i Uglavnom bezopasni.

Knjiga koja je prodata u više od deset miliona primeraka u centar zbivanja (odnosno galaksije) stavlja poslednje dane Artura Denta na Zemlji, a njegova sudbina je zanimljiva zbog britkog humora, dosetki i zanimljivosti koje se često provlače kroz sve likove i dešavanja. Čak iako se za knjige naučne fantastike vezuje određena doza ozbiljnosti, Daglas je ovo štivo učinio beskrajno duhovitim.

Ono što je izdvaja kao klasik jeste činjenica da se neke teme iz domena politike, ekonomije i društva prikazuju na zabavan, ali i pitak način. Daglas Adams je do poslednjeg momenta stvarao neke od najomiljenijih književnih junaka, bojeći ih humorom i autentičnošću ostavljajući tako neizbrisav trag u baštini svetske kulture.

Originalno tvrdo izdanje klasika ‘Autostoperski vodič kroz galaksiju’ možete nabaviti u svim Vulkan knjižarama širom Srbije po ceni od 999 dinara, a ukoliko ste član njihovog Kluba čitalaca, možete ostvariti i brojne pogodnosti. Takođe, radi lakše i udobnije kupovine na raspolaganju su vam i zvanični sajtovi.

Da li ste već nabavili ovo jedinstveno izdanje za vašu kućnu biblioteku? Ukoliko niste, požurite i uživajte u štivu koje je po svim kriterijumima antologijsko.

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap