Arzamas | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Ivana Dimić

Arzamas

Režija: Ljiljana Todorović


Nova predstava Zvezdara teatra je nešto što smo dugo čekali.


Vest da je Zvezdara teatar svoj bogati pozorišni repertoar upotpunio novom predstavom je oduševila mnoge. Između ostalog, i velike knjiške moljce koji cene dela domaćih pisaca. Predstava Arzamas je komad koji je dugo čekao svoje izvođenje na daskama koje život znače. Premijera je održana 24. decembra 2019. godine sa željom da ovakva priča nađe put do velikog ljubitelja ove vrste umetnosti.

Da li znate šta je Arzamas? Kako ističe autorka ove višestruko nagrađivane, istoimene knjige, Ivana Dimić, Arzamas predstavlja daleko, zabačeno mesto u Rusiji uz koje se veže pojam tuge, patnje i smrti. Ovaj grad je zapravo Staljin izgradio za potrebe naučnika i njihovih eksperimenata tokom konstrukcije atomske bombe. Knjiga je obojena NIN-ovom nagradom za roman 2016. godine. Ivana je zapravo ciljano svoj roman nazvala tako jer se kćerka koja čuva majku obolelu od demencije nalazi u istinskom arzamaskom užasu.

Knjiga je pisana kao dramski tekst i već na samom početku svakog čitaoca tera na dublja razmišljanja o povezanosti sa roditeljima, njihovim strahovima, željama i ličnim, skrivenim tugama. Glavne uloge su pripale Branki Petrić, Neli Mihailović, a u ulozi smrti, odnosno Arzamasa pojavljuje se Milan Lane Gutović.

„Situacija je arhetipska. U pitanju je odnos roditelja i deteta, majke i kćerke u danima kada se neumitno bliži kraj životu roditelja i kada treba da usledi rastanak. To je svakome poznato. Međutim, to je zahtevan zadatak, jer kod svakoga u publici imamo merodavnog posmatrača, sudiju, prijatelja.“ – rediteljka Ljiljana Todorović.

Cene ulaznica za predstavu ‘Arzamas’ iznose 1.000 i 1.200 dinara, a možete ih nabaviti direktno na blagajni Zvezdara teatra radnim danima od 9h do 20h i dva sata pre početka predstave, a vikendom skraćeno od 11h do 15h. Pored sajta pozorišta, na raspolaganju vam je i Klub ljubitelja pozorišta u Dečanskoj 5, kao i servis Tickets.rs.

Lepa predstava sa delikatnom temom. Verujemo da će na vas ostaviti utiske zbog kojih ćete je preporučiti drugima.

 
Arzamas (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić
Arzamas (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić
Arzamas (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić
Arzamas (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić
Arzamas (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić
Arzamas (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić

Na Repertoaru

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap