Andre Riu i Johann Strauss Orchestra | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Andre Rieu and his Johann Strauss Orchestra

Andre Riu i Johann Strauss Orchestra


Kralj valcera’ konačno i kod nas! Jedva čekamo da zaigramo uz njegove taktove!


Verujemo da ste dugo očekivali ovakav jedan spektakl! Mi jesmo! Andre Riu (André Rieu) je logična posledica prepoznavanja Beograda kao jedne od važnih evropskih i svetskih prestonica kulture i istoimenih događaja. Zovu ga još i savremenim ‘kraljem valcera’. Zajedno sa svojim orkestrom ‘Johan Štraus’ 22. maja 2019. godine nastupiće na svečanom koncertu u beogradskoj Štark areni u okviru svoje impozantne svetske turneje. Još impozantnija činjenica je da godišnje održi skoro 100 koncerata. Njegova ljubav prema muzici je i te kako vidljiva i opipljiva. Pogotovo što od svakog koncerta napravi mozaični spektakl tonova, boja, plesa, osmeha i ljubavi. Svaki performans je praćen zanimljivim anegdotama, humorom, a njegova vesela i harizmatična ličnost je nešto što publika obožava.

Orkestar ovog sjajnog Holanđanina čini čak 60 članova, od muzičara, preko solista pevača. Već 30 godina ulepšava ljudima život svojom čarobnom muzikom i čarobnijom energijom. Njegova karijera je maestralna i vredna divljenja. Prodao je preko 50 miliona CD-ova, a osvojio preko 500 svetski priznatih muzičkih nagrada, i to ne samo zbog talenta za violinu i dirigovanje, već za celokupno životno delo i nemerljivi doprinos muzici. Andreove snimke na digitalnoj platformi YouTube je pregledalo preko milijardu ljudi, a dovoljno je da odgledate samo jedan kratak insert i shvatićete zašto ga zovu ‘maestrom mase’. Šostakovič, Štraus, Mocart ili Betoven, za ovog virtuoza ne postoje granice. Samo pogledajte kako je fenomenalno izveo Šostakovičev Valcer no. 2, uz propratni ples i horsko pevanje publike. Sigurno ste upoznati da je do tančina odsvirao čuveno delo američkog glumca Entonija Hopkinsa (Anthony Hopkins) ‘And the Waltz goes on’. Toliko dobro da Entoni pred prepunom salom nije krio oduševljenje, takvu silinu emocija jednog muzičkog ostvarenja može preneti samo André.

André je na kreativan način preneo svoje iščekivanje dolaskom u Srbiju, izvođenjem srpske kompozicije Tamo daleko. I zaista zvuči magično. Verujemo da uživo to zvuči neverovatno posebno!

 

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap