Andre Rieu u Beogradu | Koncert | Štark Arena 2021
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Loading Događaji
André Rieu and his Johann Strauss Orchestra

Andre Rieu


Andre Rieu ponovo dolazi u Beograd!


Naša publika je dugo čekala na njegov koncert i dočekala ga je 22. maja 2019. godine. Beogradska arena bila je krcata, a Andre Rieu i Johann Strauss Orchestra oduševili su sve prisutne. Posle manje od godine čekanja, objavljeno je da će Štark Arena još jednom ugostiti ovu svetsku zvezdu. Koncert u sklopu svoje svetske turneje zakazao je za novembar, ali je usled poznatih okolnosti odložen za 10. novembar 2021. godine.

Andre Riu (André Rieu) je logična posledica prepoznavanja Beograda kao jedne od važnih evropskih i svetskih prestonica kulture i kulturnih događaja. Zovu ga savremenim ‘kraljem valcera’. Impozantna činjenica je da godišnje održi skoro 100 koncerata. Njegova ljubav prema muzici je i te kako vidljiva i opipljiva. Pogotovo što od svakog koncerta napravi mozaični spektakl tonova, boja, plesa, osmeha i ljubavi. Svaki performans je praćen zanimljivim anegdotama, humorom, a njegova vesela i harizmatična ličnost je nešto što publika obožava.

Orkestar ovog sjajnog Holanđanina čini čak 60 članova, od muzičara, do solista pevača. Već 30 godina ulepšava ljudima život svojom čarobnom muzikom i čarobnijom energijom. Kao i muzika, njegova karijera je maestralna i vredna divljenja. Prodao je više od 50 miliona CD-ova, a osvojio preko 500 svetski priznatih muzičkih nagrada, i to ne samo zbog talenta za violinu i dirigovanje, već za celokupno životno delo i nemerljivi doprinos muzici.

Andreove snimke na digitalnoj platformi YouTube je pregledalo više od milijardu ljudi, a dovoljno je da odgledate samo jedan kratak insert i shvatićete zašto ga zovu ‘maestrom mase’. Šostakovič, Štraus, Mocart ili Betoven, za ovog virtuoza ne postoje granice. Jednom prilikom je do tančina odsvirao delo čuvenog američkog glumca Entonija Hopkinsa (Anthony Hopkins) ‘And the Waltz goes on’. Toliko dobro da Entoni pred prepunom salom nije krio oduševljenje, takvu silinu emocija jednog muzičkog ostvarenja može preneti samo Andre.

Prošlog puta je počastvovao našu publiku, između ostalog, i izvođenjem kompozicije ‘Tamo daleko’Zbog visoko postavljenih standarda, Andre Rieu se vraća pred sprsku publiku koja sada ima još veća očekivanja. Verujemo da će Štark Arena u Beogradu te noći ponovo odisati najlepšim emocijama.

Prepoučujemo

10

avgust

Prepoučujemo

16

septembar

Prepoučujemo

22

decembar

  Prijavi se na newsletter

  2 mišljenja o “Andre Rieu

  1. Jednom u zivotu se pruzila prilika da dozivimo mi obicni smrtnici takvo zadovoljstvo.Neizmerno smo zahvalni takvoj velocini da nas ponovo usreci

  2. Doživljaj koji se pamti celog života. Nikako da se održi u sali makar i Štark areni jer doživljaj na otvorenom pred više hiljada ljudi je pravi doživljaj.

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap