Predstava: Amsterdam | Atelje 212 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Maja Arad Jasur

Amsterdam

Režija: Iva Milošević


Predstava za koju se traži karta viška.


Pojedini teatri su prepoznatljivi po jedinstvenoj tradiciji, a među njima se posebno izdvaja i Atelje 212. Predstavom Amsterdam ovo pozorište opravdava svoj renome u sistematičnom i unikatnom prikazivanju nove pozorišne umetnosti.

Traje više od 60 godina i sinonim je jedne nove, avangardne umetnosti, ovo pozorište u Svetogorskoj 21 odoleva vremenu, a pritom nudi sadržaj zanimljiv i primamljiv svima. Da je kvalitetno na nekoliko načina, govori u prilog to što uz podršku brojnih institucija kulture realizuje sjajne projekte. Tako je u saradnji sa ambasadom Izraela kreirana predstava vredna vaše posete.

U režiji Ive Milošević, ovo će biti prvo izvođenje ovog komada na srpsko-hrvatskom govornom području, odnosno, ne samo u zemlji, već i u regionu. Takođe, ovo izvođenje će biti zapamćeno kao prvo koje je poteklo iz pera proslavljene izraelske autorke Maje Arad Jasur na ovim prostorima. ‘Amsterdam’ je osvojio nekoliko prestižnih nagrada, a njena dela se izvode širom sveta i to na nekoliko različitih jezika.

U srpskoj verziji igraju Ana Mandić, Dejan Dedić, Dragana Đukić i Marko Grabež. Zanimljivost ove predstave se krije u činjenici da je u epicentru zbivanja izraelska violinistkinja koja sama stanuje u Amsterdamu u poodmakloj trudnoći. Kako bi radnja postala interesantnija, fokus se pomera na retrospektivu minulih dešavanja iz života ove muzičarke koju je na to motivisao jedan misteriozan račun za gas još iz 1944. godine.

Cena ulaznice za predstavu ‘Amsterdam’ iznosi 1000 dinara. Na vama je da u svega nekoliko klikova izaberete željeno mesto i to putem zvaničnog sajta pozorišta ili da prošetate do blagajne i obezbedite mesta. 

Mesta se uveliko popunjavaju, a na vama je da svoje slobodno vreme potrošite baš na gledanje ovog neobičnog komada. Voleli bismo da nam javite utiske nakon gledanja istog i da istovremeno podelite sa nama vaša zapažanja.

 
Amsterdam (atelje212.rs)
Amsterdam (atelje212.rs)
Amsterdam (atelje212.rs)
Amsterdam (atelje212.rs)
Amsterdam (atelje212.rs)
Amsterdam (atelje212.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap