Amira Medunjanin, Kombank dvorana 2021 | Koncert
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
For Him and Her

Amira Medunjanin


Kombank dvorana će još jednom postati koncertni prostor ispunjen najboljim zvukom sevdalinki i drugih tradicionalnih pesama.


Ove jeseni, u našoj prestonici ponovo nastupa Amira Medunjanin – najpoznatija, moderna pevačica sevdalinki. Posle prethodnih koncerata, koji su bili izuzetno uspešni, stvorena je jaka veza između beogradske publike i dame koja nam dolazi iz komšijske Bosne i Hercegovine. Koliko je ta veza jaka, možemo videti i po odluci da i u ograničenim uslovima ponovo održi tri koncerta u nizu.

„Energija je nezaustavljiva, bez obzira bili udaljeni deset ili 50 metara. Ovo su posebne okolnosti. Prošli smo gore stvari u životu, proći će i ovo“, dodala je Amira Medunjanin.

Rođena je 1972. godine u Sarajevu, gde je u porodici naučila tradicionalne bosanske pesme i zavolela sevdalinke. Na muzičkoj sceni je aktivna od 2003. godine kada je kao gost otpevala pesmu na albumu sastava ‘Mostar Sevdah Reunion’. Svoj debitanski album ‘Rosa’ objavila je 2005. godine, sa kojim je privukla publiku širom Evrope, a posebno slušaoce iz Velike Britanije. Nakon toga, objavila je jedan živi i pet studijskih izdanja. Na poslednjem, prošlogodišnjem albumu ‘Ascending’ prati je norveški gudački ansambl ‘Trondheim Soloists’.

Redak je slučaj da muzičari sa ovih prostora ostvare uspeh kakav je Amira Medunjanin ostvarila na evropskoj sceni, ali i šire. Njeni albumi su od britanskih medija dobijali visoke ocene, prozvana je bosanskom Bili Holidej, kao i najbojim bosanskim proizvodom. Ovdašnje tradicionalne pesme u njenoj izvedbi dobijaju novu dimenziju i privlače publiku da ponovo dođu na njen koncert. Sigurni smo da ste, ako ne uživo, bar na snimku čuli koliku moć Amirin glas daje pesmama iz davnih dana, ali i nekim novijeg datuma kao pesmi Ako znaš bilo što.

Publika će biti u prilici da čuje numere sa poslednjeg albuma For Him and Her. Amira Medunjanin je još jednom dokazala kvalitet obradama dobro poznatih pesama Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić, koje već zauzimaju posebno mesto u srcima ljubitelja tog žanra.

Koncerti su zakazani za 12, 13 i 15. novembar, dođite da čujete uživo neverovatan glas Amire Medunjanin.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap