Alternativna istorija Srbije | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Predrag J. Marković i Čedomir Antić

Alternativna istorija Srbije


Istorija Srbije kakvu niste zamišljali.


Čak iako ne stižete da od svakodnevnih obaveza na poslu pročitate par strana omiljene knjige, na raspolaganju vam je svakako i vikend koji je idealan ne samo za omiljene aktivnosti u prirodi i druženje sa voljenim osobama, već i za kompletan gušt u izabranom štivu. Domaći autori nas i te kako prijatno iznenađuju naslovima koji kriju fantastičan sadržaj, a na nama je da takve priče ne propustimo. Jedna od takvih, izuzetno traženih je i Alternativna istorija Srbije, dvojice srpskih istoričara Čedomira Antića i Predraga J. Markovića.

Verujemo da ste do sada imali prilike da pročitate sjajnu knjigu Jovana Marića pod nazivom ‘Kakvi smo mi Srbi?’, u kojoj autor diskutuje o pitanjima vezanim za karakterizaciju i obeležja ljudi sa našeg podneblja, koje nas od pamtiveka privlače i zanimaju. Kao što ta knjiga sumira mentalitet jednog naroda, tako i ‘Alternativna istorija Srbije’ sumira istoriju koja je mogla da se nastavi u drugom pravcu i pod drugačijim okolnostima.

Ovo izdanje je značajno dopunjeno i to sa detaljnim mapama u kojem se, između ostalog, nalazi i Alternativni istorijski atlas Srbije, što će ujedno predstavljati i poslasticu za sve ljubitelje istorijske literature. U njemu su akcentovani zamišljeni pravci razvoja srpske države i njegovog naroda.

Takođe, kroz tematski razrađena poglavlja otvaraju se zaista zanimljiva pitanja. Kako bi Srbija izgledala bez Dositelja Obradovića i Vuka Karadžića, zašto je propuštena srpska renesansa, šta bi se desilo da nije bilo 27. marta, da li je zaista postojalo Srbijino more, kako bi bila formulisana Balkanska federacija? To su samo od nekih neverovatnih priča koje vas čekaju na ovim stranicama. 

Već sada možete kupiti dopunjeno izdanje u svim Lagunina i Delfi knjižarama po ceni od 899 dinara ili u nekoliko klikova na zvaničnim sajtovima po posebnim pogodnostima. Bez obzira koju opciju odabrali, uvereni smo da će vam ‘Alternativna istorija Srbije’ kvalitetno ispuniti slobodno vreme. 

 

 
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap