Almin prvi poljubac - Meri Šarat | Knjiga | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Meri Šarat

Almin prvi poljubac


Koliko vas zanima autobiografsko štivo? Knjiga ‘Almin prvi poljubac’ je jedno od najtraženijih.


Koliko ste (barem u literarnom smislu) upoznati sa ljubavnim životom kako domaćih, tako i svetskih umetnika? Kao i karijera, i njihove emotivne veze su pune stranputica, uspona i nezaboravnih momenata. I zahvalni smo onim piscima koje njihove sage prenesu i na papir. Tako je i sa knjigom Almin prvi poljubac, autorke Meri Šarat. Inspirisana jednom ekscentričnom i nadasve inspirativnom damom, Meri je uspela da prikaže trnovit, a beskrajno lep put koji je spojio Almu Šindler i velikog kompozitora Gustava Malera. Radnja knjige je smeštena u austrijskoj prestonici krajem 19. veka kada je umetnost u svakom svom obliku bila u punoj snazi i na ceni.

Alma Šindler je po svim parametrima izuzetno upečatljiva. Centralna figura ove knjige bila je inspiracija mnogim umetnicima, ali je retkim poklanjala svoje srce. Među tim srećnicima našao se i neponovljivi austrijski kompozitor Gustav Maler koji je svojim stvaralaštvom zadužio svet. Na prvi pogled se zaljubio u neobičnu Almu, koja je sa njim održavala brak punih deset godina. U tom periodu, njihovu zajednicu činile su trzavice, ljubomore, bračni brodolomi i večite sumnje. Alma je u to vreme bila izuzetno cenjena kompozitorka koja je pored svoje vrcave naravi i sklonosti ka avanturama živela za ljubav i zbog ljubavi.

Većini je bio poznat uslov koji je Gustav nametnuo Almi pre samog braka. On se sastojao u tome da Alma mora prestati da komponuje kako bi se posvetila braku i bračnim obavezama. Čilog duha, ona se ipak udaje za Malera, misleći da će im emocije biti dovoljne. Međutim, zajednički život sa sobom nosi zrelost i poverenje, što se u ovoj knjizi često stavlja na probu.

Meri Šarat, stvaralac ove neverovatne priče je svoje novinarsko iskustvo prenela i u književnu sferu sa željom da istakne život žena koje su obeležile istoriju, ali su nedovoljno poznate publici. Sa ponosom najavljuje nove i zanimljive romane, a do tada se zalaže za sve umetnike o kojima svet vrlo malo ili uopšte ne zna.

Sigurni smo da će vas prva stranica knjige ‘Almin prvi poljubac’ odmah zainteresovati bez obzira da li ste ljubitelj ove tematike ili ne. Zapravo, očekujemo vaš komentar nakon što je pročitate. Verujemo da nećete ostati ravnodušni.

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap