Alisa u zemlji strahova - Predstva | JDP | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Eva Mahkovic

Alisa u zemlji strahova

Režija: Aleksandar Popovski


Svi smo mi pomalo Alisa. Ili ne?


Otkad je sveta i veka pozorište je uvek bilo jedan od kamena temeljaca kulture i normalnog života. Sve ljubitelje teatra je obradovala činjenica da će u Jugoslovenskom dramskom pozorištu biti premijerno izvedena dugoočekivana predstava Alisa u zemlji strahova, u režiji Aleksandra Popovskog. 

Većina nas je odrasla na Kerolovoj bajci ‘Alisa u Zemlji čuda’. Ali, kako zaista izgleda moderna Alisa? Putovanje niz zečiju rupu je uvek bila izazovna avantura. Štaviše, uvek smo zamišljali taj pad i doček u neku novu, skroz nepoznatu zemlju. Čak i ta Luda čajanka nam u današnjim vremenima izgleda kao sasvim zanimljiv provod uz Šeširdžiju i uz dodatak Kraljičinog kroket igrališta.

Moderna Alisa je odrasla devojka u tridesetim godinama koja se gotovo svakodnevno bori sa svojim iracionalnim strahovima. Njene misli su njena briga, a da bi ih uspešno pobedila, postaje tandem snova sa svojim psihoterapeutom. Na tom putovanju upoznaće sebe i šta je ono što je koči u svakodnevnom funkcionisanju.

U predstavi ‘Alisa u zemlji strahova’ uloge su poneli Milena Radulović, Milan Marić, Nebojša Ljubišić, Radovan Vujović, Sloboda Mićalović, Jovana Belović, Tamara Šustić, Iva Stefanović i Denis Murić. Svako od njih će prikazati nama omiljene književne junake, s ciljem da mi kao gledaoci uočimo vrline i mane prvenstveno kod sebe, a potom i kod drugih.

Cene karata se kreću u dve kategorije, možete ih kupiti po cenama od 500 i 1000 dinara. Rezervacija je u svakom momentu dostupna preko zvaničnog sajta JDP-a, a direktnu kupovinu možete obaviti na blagajni u Kralja Milana 50 svakog dana. Kako su po nekom nepisanom pravilu premijere u Jugoslovenskom dramskom pozorištu izuzetno posećene, ne sumnjamo da će ova opravdati svačija očekivanja.

Da li ste već rezervisali željeni termin za uživanje u ovom performansu? Alisa u zemlji strahova se i dalje nada svom čudu. Javite nam utiske nakon gledanja!

 

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

15

april

Prepoučujemo

07

mart

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap