Film: Akvamen i izgubljeno kraljevstvo (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Aquaman and the Lost Kingdom

Akvamen i izgubljeno kraljevstvo

Režija: Džejms Van


Nastavak najuspešnijeg DC filma stiže u bioskope.


Zimska sezona je uveliko u toku. Ona podrazumeva različite hedonističke momente – novogodišnju dekoraciju, šetnje po zavejanim ulicama, ali i uživanje u omiljenim filmskim naslovima, kao i novim koji su dugo bili najavljivani. Kao što je recimo nastavak priče o kralju Atlantide – Akvamen i izgubljeno kraljevstvo, koji stiže u domaće i svetske bioskope 21. decembra. Sudeći po komentarima najvećih DC-jevih obožavaoca, i te kako će opravdati visoko postavljena očekivanja.

Ono što definitivno možemo zaključiti jeste da je ova uloga proslavila harizmatičnog glumca američkog porekla – Džejsona Momou. Činjenica da je ovaj neobični superheroj, kreiran u laboratoriji DC commics-a na globalnoj sceni do sada zaradio preko 1,1 milijardi dolara, dovoljno govori o njegovoj popularnosti.

Podsećanja radi, Akvamen je naučnofantastični film iz 2018. godine, baziran na istoimenom liku iz DC-jevog univerzuma. Predstavlja treći po redu film, nakon blokbastera ‘Betmen protiv Supermena: Zora pravednika’ (2016) i ‘Liga pravde’ (2017) i prvi koji u fokus stavlja ovog neobičnog lika u glavnoj ulozi.

Artur Kari, sasvim običan dobri dečko iz komšiluka otkriva da je naslednik trona podvodnog kraljevstva u koje se mora vratiti i spasiti svoj narod. Ovoga puta, njegov najveći neprijatel – Cni Manta, vraća se u velikom stilu, ohrabren željom da konačno pobedi Akvamena i to uz pomoć mitskog crnog trozupca koji oslobađa drevnu i zlu silu. Međutim, kralj Atlantide se u nevolji obraća svom bratu Ormu, bivšem kralju, kako bi se konačno udružili i spasili ravnotežu jednog Univerzuma koji nikada na ovaj način nije bio ugrožen. Pored Momoe, uloge tumače i Amber Herd, Patrik Vilson, Jaija Abdul Matin II i Nikol Kidman.

‘Akvamen i izgubljeno kraljevstvo’ je zabavan avanturistički film i zasigurno jedan od najjačih delova dosadašnje DC franšize. Baš zbog toga vlada veliko interesovanje, a i nas zanimaju vaši utisci i da li su pojedine scene, kao i večita borba između dobra i zla opravdali vaša mišljenja.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap