67. Martovski festival | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma

67. Martovski festival


Organizator ovog fantastičnog festivala, Dom Omladine, tvrdi da vas čeka sjajan program


Od 25. do 29. marta u Domu Omladine Beograda održaće se 67. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma ili skraćeno Martovski festival. Ovaj festival je zapravo konstantna manifestacija u oblasti kulture i umetnosti koja je zapravo od velikog značaja ne samo za Beograd, već i za celu Srbiju. Pokroviteljstvo već nekoliko godina unazad pružaju Grad Beograd, Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Takođe, brojne institucije iz umetnosti, turizma i informisanja godinama svesrdno podržavaju Martovski festival.

Martovski festival je jedan od najznačajnijih i najstarijih filmskih festivala ne samo u Evropi, već i u svetu. Trajaće 5 dana, a publika će uživati u sjajnom filmskom programu u nekoliko takmičarskih kategorija: eksperimentalni film i video art, dokumentarni film do i preko 50 minuta, animirani film i kratki igrani film. Pored ovoga, za posetioce će biti prikazane i specijalne projekcije, tribine, stručni seminari namenjeni profesionalcima, studentima i ljubiteljima sedme umetnosti.

Značaj festivala najbolje je oslikan činjenicom da se prethodne godine za takmičarsku selekciju prijavilo čak 4000 domaćih i inostranih filmova. Pored nagrade Grand Prix festivala, takmičiće se i za četiri strukovne nagrade – za najbolju kameru, montažu, režiju i dizajn zvuka/muziku.

Cene ulaznice još nisu objavlejen, iz ranijih godina ostala je lepa tradicija da studenti filmskih akademija uz indeks moći besplatno da prisustvuju projekcijama. Ne propustite ovo jedinstveno mesto susreta filmskih umetnika iz zemlje i sveta. Posetite 67. Martovski festival i javite nam šta vam se najviše svidelo!

 
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap