58. Oktobarski salon 2020 | 19. septembar - 1. novembar | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Oktobarski salon 2020

58. Oktobarski salon


Oktobarski salon nam ponovo nudi neobičan sadržaj sa posebnim umetničkim osvrtom.


Posebno su nam dragi tradicionalni i kvalitetni kulturni događaji. Pogotovo ako kombinuju više pravaca umetnosti i usmereni su na različite generacije koje poštuju lepotu stvaranja. Među njima je i ovogodišnje izdanje Oktobarskog salona koji će se 2020. godine održati po čak 58. put!

Oktobarski salon je prevashodno manifestacija međunarodnog karaktera iz oblasti vizuelnih umetnosti čiji je osnivač Grad Beograd i to počevši od 1960. godine. Sa dugogodišnjom tradicijom iza sebe, cilj ovog fantastičnog dešavanja jeste intenzivna promocija inovativnih ostvarenja domaćih i inostranih autora koji su vezani za vizuelnu umetnost.

Godina 2004. je bila izuzetno bitna, jer je baš tada Oktobarski salon dobio međunarodni karakter i postao bitna referenca u biografijama mnogih umetnika. Takođe, srpska prestonica je, između ostalog, i po ovoj manifestaciji prepoznatljiva. Zbog velikog značaja i još većeg broja prijavljenih kandidata, 2014. godine Salon dobija status bijenalne manifestacije.

Još jači renome Oktobarski salon ima nakon učestvovanja kustosa kao što su Darko Radosavljević, Barbara Hajnrih, Bojana Pejić, Anda Rotenberg i Branislav Dimitrijević.

Zvanični koncept ovogodišnjeg Salona odnosi se na pojam Sanjara, koji će kroz neobične postavke dovesti do preispitivanja prirode umetnosti koja je povezana sa slobodom. I to slobodom umetnika pomoću koje stvaraju svoja dela. Umetnički prostor služi za prevazilaženje brojnih barijera i baš zbog ove činjenice, za jesenje izdanje ovog dešavanja vlada veliko interesovanje.

Čak 300 prijava i portfolija je stiglo na adresu organizatora. Među njima su odabrani Sanja Ćopić, Nadežda Kirćanski, Nenad Gajić, Hana Miletić, Sonja Radaković, Marija Avramović i Sem Tvidejl.

Oktobarski salon je zakazan za period od 19. septembra do 1. novembra. Svi zainteresovani posetioci će biti naknadno obavešteni o cenama ulaznica koje će moći da se kupe kako online putem ili direktno na prodajnim mestima određenih distributera.

Verujemo da ćete uvrstiti ovaj događaj u svoj kulturni kalendar uzimajući u obzir dugogodišnju tradiciju održavanja ove autentične manifestacije.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap