51. BEMUS, 6-19. oktobar 2019 | Festivali | Repertoar.rs
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Beogradske muzičke svečanosti

51. BEMUS


BEMUS – svečanost kojoj se izistinski radujemo svake godine.


Jedva čekamo ovogodišnji BEMUS! I to 51. po redu. Pod sloganom ‘Klasika danas više nego ikada!’ Beogradske muzičke svečanosti nikako ne gube na popularnosti, pogotovo kad je reč o klasičnoj muzici. Ova fantastična manifestacija osnovana je davne 1969. godine i do dana današnjeg predstavlja najstariji i najtraženiji muzički festival u Srbiji! Štaviše, s obzirom na priznatost od strane Grada Beograda kao izuzetno cenjene kulturne manifestacije, BEMUS je iz godine u godinu sve posećeniji.

Umetnički direktor Festivala, Bojan Suđić veruje da će i ove godine biti sve podređeno umetnosti. Ljubitelji kvalitetne muzike će zasigurno svoje oktobarske dane obojiti svetkovinom koja se svaki put sa sve većim apetitima očekuje. Zahvaljujući BEMUS-u, srpska prestonica je ugostila vrhunske umetnike uključujući i impozantnu Bečku filharmoniju, Kraljevski Konserthebau orkestar, Berlinsku i Njujoršku filharmoniju, sa posebnim akcentom na specifičan RAI orkestar iz Torina. Ne zaboravimo ni performans nezamenljivog Zubina Mehte, Evgenija Svetlanova i Džulijana Rahlina.

Ovogodišnji program je fantastičan. Solisti Anđela Georgiju i Teodor Ilinkaj zajedno sa Simfonijskim orkestrom RTS-a i Bojanom Suđićem će otvoriti ovogodišnji BEMUS. Potom, u Kombank dvorani će narednog dana uz podršku Big benda, svoj performans na trubi prikazati Duško Gojković i Stjepko Gut. Kao posebna poslastica ističe se i Vanesa Mej. Ona će 10. oktobra dokazati titulu pop ikone klasične muzike jer na violini izvodi magiju. Ljubitelji teatra će povodom 150 godina od osnivanja Narodnog pozorišta moći da pogledaju operu Koštana, našeg Petra Konjovića i to na Velikoj sceni, 16. oktobra.

Program festivala, koji možete videti u Galeriji, će se tokom tih 13 dana održavati na nekoliko lokacija: u Narodnom pozorištu, Kolarčevoj zadužbini, Narodnom muzeju, Sava Centru, kao i u Kombank dvorani. Stoga, ulaznice se mogu nabaviti preko biletarnica Kolarčeve zaduužbine , Sava Centra, Kombank dvorane, kao i prodajnih mreža Ticket Vision-a. Cene ulaznica se kreću od 200 dinara do 3500 dinara.

 

Na kojim svečanostima ćete vi ove godine prisustvovati?

 
BEMUS program (bemus.rs)
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap