35. Beogradski jazz festival | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Džez svetkovina | Jazz celebration

35. Beogradski jazz festival


Tradicionalno, kraj svakog oktobra je obojen laganim i toplim zvukom saksofona. I ljubitelji jedva čekaju ovaj muzički praznik.


Tradicionalno, Dom omladine će od 22. do 27. oktobra 2019. godine biti epicentar jedinstvenog džez tona. 35. po redu Beogradski džez festival će, pod sloganom Džez svetkovina / Jazz celebration pružiti fantastičan sadržaj svim posetiocima. Ove godine, pored slavljenja jubileja, obeležava se njegov značaj ne samo za našu i evropsku, već i za međunarodnu zajednicu koja zbog atraktivnosti programa i velikog broja gostiju postoji toliko dugo. Zbog toga, festival će umesto pet, trajati šest dana, sa preko 30 koncerata i propratnim dešavanjima koja će se odvijati do samog njegovog početka u oktobru. Pored Doma omladine, i u Kombank dvorani će se kao i prethodnih godina održavati tematski koncerti poznatih umetnika.

Ono po čemu je ova manifestacija toliko autentična jeste činjenica da ona promoviše ne samo dokazana domaća i svetska imena u džez svetu, već i mlade nade koje džez vide kao budući poziv, zahvaljujući svom talentu i želji za uspehom. Program će otvoriti Mingus Big Band, koji još od 1990. godine nastupa na festivalu kao prvi, značajni američki džez bend. Njima će se pridružiti i Čarls Lojd, zatim Marvin Sjuel, sekstet Axes, a poseban doživljaj će pružiti Rastko Obradović, srpski saksofonista koji je prve note odsvirao upravo na sceni Doma omladine, a danas u kolaboraciji sa svojim norveškim kolegama predstavlja deo uspešnog džez kvarteta. Zajedno će ove godine izdati svoj prvi album.

Ujedno, organizator festivala je upravo Dom omladine Beograda koji, između ostalog, zahvaljujući kvalitetu ovog događaja i velike popularnosti predstavlja omiljeno kulturno mesto. Zbog ove činjenice je davne 2007. godine Grad Beograd kao osnivač i pokrovitelj festivala, ovo dešavanje uvrstio u manifestacije od posebnog značaja. Sve ovo je vodilo ka tome da Beogradski džez festival postane član velike Evropske džez mreže.

Cena jedinstvene ulaznice iznosi 3.200 dinara, možete ih nabaviti na svim prodajnim mestima Tickets Vision-a. Međutim, pušten je ograničen broj vaučera za komplete ulaznica koji mogu da se nabave i na blagajni Doma omladine Beograda. Prva promotivna cena vaučera iznosi 3.000 dinara, a obuhvata sve koncerte u glavnom programu festivala.

Za kojeg izvođača ste se ove godine opredelili?

Prepoučujemo

02

septembar

Prepoučujemo

23

septembar

Prijavi se na newsletter

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2020 | Repertoar RS BlogSitemap