Film o Ejmi Vajnhaus: Back to Black (2024) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Amy Winehouse

Back to Black

Režija: Sem Tejlor Džonson


Biografska drama o umetnici koja je ostavila neizbrisiv trag.


Britanska kantautorka Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) je na svetskoj muzičkoj sceni upamćena pre svega zbog specifičnog glasa, emotivnog izraza i autentičnog umetničkog pristupa. Trinaest godina nakon njene smrti, na bioskopskim platnima će se naći filmski portret Back to Black.

Ejmi je u svojim ranim dvadesetim godinama brzo stekla slavu svojim nekonvencionalnim, ali izuzetno emotivnim vokalom, izraženim kroz miks džeza, soula, R&B-a i regea. Njen album ‘Frank’, objavljen 2003. godine, bio je prvi korak ka usponu u muzičkom svetu. Međutim, prava senzacija dogodila se sa njenim drugim albumom ‘Back to Black’ iz 2006. godine. Ovaj album doneo je nezaboravne hitove poput ‘Rehab’, ‘You Know I’m No Good’ i Back to Black, koji su osvojili publiku širom sveta i doneli joj pet Gremi nagrada, uključujući i onu za album godine.

Upravo će album sa kojim film deli naziv biti centralni deo priče o karijeri i životu ove umetnice. Film će predstaviti privatni deo njenog života u tim godinama i na koji način je on uticao na stvaranje čuvenih pesama. Lik Ejmi Vajnhaus tumači Marisa Abela, a u ostalim ulogama našli su se i Edi Marsan, Lesli Menvil, Džulijet Kauan i Džek O’Konel.

Pored muzičkog talenta, život Ejmi Vajnhaus bio je obeležen i problemima sa zavisnošću, kao i turbulentnim odnosima sa partnerima. Njena borba sa alkoholom i drogama, koja je često bila javna tema, ozbljno je narušila njeno zdravstveno stanje. Ejmi Vajnhaus je preminula u svojoj 27. godini. Postala je deo famoznog i tragičnog Kluba 27 ostavljajući svet muzike u tuzi zbog gubitka izuzetnog talenta.

Iako je njen život bio kratkotrajan, muzičko nasleđe koje je ostavila je neprocenjivo. Njena iskrena emotivnost i autentičnost ni danas nisu zaboravljeni i verujemo da će ovo ostvarenje samo dodatno učvrstiti njeno mesto u sećanjima gledalaca.

Film ‘Back to Black’ je na repertaoru domaćih bioskopa od 9. maja.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap