Film o Ejmi Vajnhaus: Back to Black (2024) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Amy Winehouse

Back to Black

Režija: Sem Tejlor Džonson


Biografska drama o umetnici koja je ostavila neizbrisiv trag.


Britanska kantautorka Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) je na svetskoj muzičkoj sceni upamćena pre svega zbog specifičnog glasa, emotivnog izraza i autentičnog umetničkog pristupa. Trinaest godina nakon njene smrti, na bioskopskim platnima će se naći filmski portret Back to Black.

Ejmi je u svojim ranim dvadesetim godinama brzo stekla slavu svojim nekonvencionalnim, ali izuzetno emotivnim vokalom, izraženim kroz miks džeza, soula, R&B-a i regea. Njen album ‘Frank’, objavljen 2003. godine, bio je prvi korak ka usponu u muzičkom svetu. Međutim, prava senzacija dogodila se sa njenim drugim albumom ‘Back to Black’ iz 2006. godine. Ovaj album doneo je nezaboravne hitove poput ‘Rehab’, ‘You Know I’m No Good’ i Back to Black, koji su osvojili publiku širom sveta i doneli joj pet Gremi nagrada, uključujući i onu za album godine.

Upravo će album sa kojim film deli naziv biti centralni deo priče o karijeri i životu ove umetnice. Film će predstaviti privatni deo njenog života u tim godinama i na koji način je on uticao na stvaranje čuvenih pesama. Lik Ejmi Vajnhaus tumači Marisa Abela, a u ostalim ulogama našli su se i Edi Marsan, Lesli Menvil, Džulijet Kauan i Džek O’Konel.

Pored muzičkog talenta, život Ejmi Vajnhaus bio je obeležen i problemima sa zavisnošću, kao i turbulentnim odnosima sa partnerima. Njena borba sa alkoholom i drogama, koja je često bila javna tema, ozbljno je narušila njeno zdravstveno stanje. Ejmi Vajnhaus je preminula u svojoj 27. godini. Postala je deo famoznog i tragičnog Kluba 27 ostavljajući svet muzike u tuzi zbog gubitka izuzetnog talenta.

Iako je njen život bio kratkotrajan, muzičko nasleđe koje je ostavila je neprocenjivo. Njena iskrena emotivnost i autentičnost ni danas nisu zaboravljeni i verujemo da će ovo ostvarenje samo dodatno učvrstiti njeno mesto u sećanjima gledalaca.

Film ‘Back to Black’ je na repertaoru domaćih bioskopa od 9. maja.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap