Film: Zvanična konkurencija | (Competencia oficial 2021) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Events
  • This event has passed.
Competencia oficial

Zvanična konkurencija

Režija: Gaston Duprat i Marijano Kon


Spremite se za jednu od najboljih špansku komediju u poslednjih 20 godina.


Evropska kinematografija uspeva da svoj kvalitet podigne na nekoliko lestvica više naspram ostvarenja na koja smo već navikli iz drugih delova sveta. Ovogodišnje jubilarno 50. izdanje FEST-a ostaće upamćeno po fantastičnim filmovima koji su uspeli da nam izmame osmeh, rasplaču i nateraju da razmislimo o našim postupcima.

U ovu prvu kategoriju definitivno spada i špansko ostvarenje pod nazivom Zvanična konkurencija (Competencia Oficial) u režiji Gastona Duprata i Marijana Kona, i sa zvezdama svetske kinematografije – Penelope Kruz, Antoniom Banderasom i Oskarom Martinezom.

Ova dvosatna komedija izmamila je brojne pozitivne utiske i komentare o sve značajnijem uticaju evropske baštine na kulturu pojedinaca. Od prvog kadra bićete uvučeni u priču koju je lako pratiti, a čiji su dijalozi spontani i duhoviti. U centru zbivanja je trojac koji pokušava da na anonimnoj lokaciji snimi najveći film u istoriji i to po zahtevu preduzetnika milijardera koji želi samo najbolje.

U tu svrhu, on unajmljuje poznatu rediteljku Lolu Kuevas (Penelope Kruz) koja će zahvaljujući svom talentu i urođenoj sposobnosti za pregovaranje pokušati da istera do kraja ovaj ambiciozni projekat. Ali na njen, poseban način. U tome će joj značajno otežati i dve ličnosti koje će se pojaviti u filmu – holivudski srcelomac Feliks Rivero (Antonio Banderas) i pozorišni glumac Ivan Tores (Oskar Martinez). Iako su najbolji prijatelji, njihov ujedno i najveći neprijatelj je njihov ego koji ih sprečava da vide lepšu stranu avanture u kojoj su se našli.

Lola ima težak zadatak, a to je da zadovolji zahteve obe strane i zajedno sa njima prolazi kroz različita ekscentrična iskušenja. Međutim, njihovi dijalozi su krajnje specifični, ali i poučni ukoliko zaista obratite pažnju na to o čemu govore. U tome je i čar ovakvih filmova u kojima publika voli da uživa, a ujedno i da razgali svoju svakodnevicu. 

Film ‘Zvanična konkurencija’ je na bioskopskom repertoaru domaćih bioskopa od 7.aprila.

 

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap