Bajaga i Instruktori Sava Centar, 5, 6, 8. i 9. decembar | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Events
  • This event has passed.
Koncert za rok grupu, orkestar i hor

Bajaga i Instruktori


Bajaga i Instruktori četiri večeri sviraju u do sada neviđenom izdanju!


Sava Centar ugostiće ljubitelje jedne od najvoljenjih domaćih rok grupa. Njih je toliko da tri termina nisu bila dovoljna jer su ulaznice planule za jako kratko vreme. Velika zainteresovanost nije začuđujuća kada se uzme u obzir dugovečnost i broj hitova koji su iza njih. ‘Bajaga i Instruktori’ i koncerti 5, 6, 8. i 9. decembra biće nešto drugačiji od onih na koje smo navikli.

Koncerti će proći u znaku jednog broja. Publika će uživati u 35 hitova koji su obeležili isto toliko godina postojanja ovog sastava. Pesme koje svi volimo ovoga puta će biti izvedene u drugačijem aranžmanu. ‘Bajaga i Instrukturi’ će na oba koncerta nastupiti u pratnji hora i simfonijskog orkestra, dok će dirigent biti čuveni Vojkan Borisavljević. Ideja za ovakav nastup potekla je upravo od njega, posle sličnog ali dosta kraćeg nastupa na ‘Evergrin festivalu’ u Nišu. Jubilej koji se proslavlja bio je još jedan provod da koncert dobije svečanu notu.

Bajaga i Instruktori nastupaju zajedno od 1984. godine. Momčilo Bajagić je posle odlaska iz grupe ‘Riblja Čorba’, u kojoj je bio „samo“ gitarista, oformio novi rok sastav želeći da kao frontmen u potpunosti prikaže i upotrebi svoj raskošni talenat. U tome je i uspeo. Vrlo brzo, već sa prvim albumom Pozitivna geografija, bend je stekao veliku popularnost širom tadašnje SFRJ. Usledila su nova studijska izdanja koja su taj uspeh dodatno potvrdili. Danas, on i njegovi Instruktori su simbol domaće rok scene.

Instruktore čine Aleksandar Saša Lokner, (klavijature), Žika Milenković i Marko Nježić (gitara), Miroslav Cvetković (bas-gitara) i Čeda Macura (bubnjevi). Verujemo da će zajedno sa Bajagom i pomenutom pratnjom u ‘Sava Centru’ prirediti četiri večeri za pamćenje. Decembarski koncerti biće prilika da čujete kako u ovom specifičnom aranžmanu zvuče njihove legendarne balade, a možda je još i zanimljivije kako će se „prepakovati“ one sa bržim ritmom.

Potpuno je nepotrebno podsećati na njihove najveće hitove. Verovatno je i nemoguće nabrojati ih baš sve. zato prepuštamo vama da se izjasnite u komentarima koju pesmu najviše želite da čujete na ‘Koncertu za rok grupu, orkestar i hor’?

 

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    6 komentara o “Bajaga i Instruktori

      1. Poštovana Gordana,

        Objavljen je i treći datum, 8. decembar. Dodatne informacije o ulaznicama možete videti klikom na baner ispod teksta.

        Pozdrav

    1. Poštovana Ljiljana,

      Prema informacijama sa sajta Tickets servisa, karata više nema.

      1. Poštovana,

        Za sada nema informacija o petom koncertu. Svakako, ukoliko ga bude blagovremeno ćemo objaviti na našoj stranici.

    Nema Komentara.

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap