Perpetuum Jazzile | MTS dvorana 4.4.2024. | Koncerti | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Events
  • This event has passed.
Vocal Ecstasy

Perpetuum Jazzile


Originalni izvođači će uvek biti na ceni.


Prvo čujete tiho pucketanje prstima, ritmično, ali ne preglasno. Potom, ono biva sve glasnije i usklađenije. Na početku bivate intrigirani, ali i te kako omađijani ovim neobičnim početkom. Potom, slede tapšanja koja su propraćena povremenim poskocima (u kojima i dirigent daje svoj skromni doprinos), ali bez ikakvog vokalnog momenta. Zatim kreće šestominutni muzički spektakl. Ovako počinje i završava se izvođenje popularnog hita ‘Africa’ od strane grupe Perpetuum Jazzile.

Mnogi su se oduševili vešću da će nam ponov ulepšati jedno zimsko veče, 4. aprila u Velikoj sali MTS dvorane. Priznajte, koje muzičke izvođače niste nikad imali priliku da uživo čujete, ali su vas oduševili svojim originalnim nastupima? Upravo će ovaj sastav iz Slovenije ponovo gostovati u srpskoj prestonici i to pod dirigentskom palicom Pedera Karlsona, učitelja vokalne muzike koji je ujedno i osnivački član legendarne švedske vokalne grupe ‘The Real Group’.

‘Perpetuum Jazzile’ se od 2011. godine (kada ih je i Karlson preuzeo) vinuo u oblake muzičara svetske klase. Ova grupa je osnovana daleke 1983. godine od strane reditelja Marka Tirana koji je za početak svoju muzičku viziju usmerio ka razvoju neobičnih džez vokala i umeću da zainteresuju publiku ovakvim performansima. Zatim, u periodu od 2001. do 2010. godine, Tomaž Kozlevčar je odlučio da sve podigne na viši nivo, napisavši i oblikujući poznate aranžmane poput pesama Africa, True Colors, Killing Me Softly i ostalih.

Međutim, nije samo muzika ono što ‘Perpetuum Jazzile’ čini autentičnim, već sama energija koju emituju na publiku. Harizma i uživanje u performansu čine ih fantastičnim orkestrom koji na YouTube platformi prave brojne rekorde, uključujući i onaj kada su bili među 40 najpopularnijih video snimaka na svetu.

Cene karata se kreću u nekoliko kategorija i to od 3900, 4300 i 4700 dinara. Možete ih nabaviti direktno na blagajni MTS dvorane ili posredstvom Ticket.rs servisa.

Kojoj kompoziciji se najviše radujete?

 

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap