Gipsy Kings | Koncert 2024 | Belgrade Waterfront Park | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Events
Gipsy Kings by André Reyes

Gipsy Kings


Muzički spektakl koji će obeležiti prolećnu sezonu koncerata u Beogradu.


Za 2024. godinu, repertoar koncerata je najavljen kao jedan od najprivlačnijih zbog zvučnih imena velikih umetnika. Među njima je i sastav Gipsy Kings koji će 19. maja u Belgrade Waterfront parku svim svojim ljubiteljima pokazati zašto su autentični. Odavno su postali etiketirani kao kraljevi salse i flamenka na svetskoj muzičkoj sceni. Ovaj francusko-španski bend danas čini deset članova, a većina su gitaristi. Okosnicu čine članovi porodice Rejes.

Na početku je ovaj sastav nosio ime Los Reyes. Kraljevi koji će na specifičan način slaviti ljubav i sreću. Gipsy Kings je romski bend koji je želeo da usreći druge putujući po venčanjima, ulicama, trgovima i festivalima, prenoseći svoju muziku i glas drugima. Kako je Francuska zemlja hedonizma, ubrzo su krajem sedamdesetih postali popularni jer iako rođeni u zemlji vina, imaju špansko poreklo i pevaju na španskom jeziku istovremeno kombinujući zvuke rumbe, salse, flamenka, čak i indi popa u određenim sekvencama.

U momentu kada su se povezali sa Klodom Martinezom, postali su planetarno prepoznatljivi. Oni su jedna od francuskih grupa sa najprodavanijim albumima na svetu, a o njihovoj kolaboraciji sa zvezdama poput Eltona Džona i Erika Kleptona se i dalje priča. Pesme koje se pamte i koje će Gipsy Kings izvesti tog 19. maja su, između ostalog, i: Volare, Un amor, Baila me, Bamboleo, Soy, Trista pena, Bem, bem Maria.

Cene ulaznica za ovu nezaobilaznu rapsodiju se kreću u nekoliko kategorija u zavisnosti od pozicije sa koje želite da ih slušate. Iznose 2400, 5500, 5900, 6900, 8500, 9900 i 12000 dinara. Mogu se nabaviti posredstvom eFinity servisa, kao i na blagajnama Štark Arene i Dom omladine.

Ukoliko se dvoumite da li da prisustvujete ovakvom jednom spektaklu, odbacite po strani vaše sumnje i prepustite se koncertu koji će vam zaista promeniti percepciju o lepoti ovakve muzike. Obavezno nam javite utiske sa događaja koji se najavljuje kao jedno od muzičkih dešavanja godine.

 

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    2 komentara o “Gipsy Kings

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap