Gipsy Kings | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Tour Gipsy Unidos

Gipsy Kings

By André Reyes


Muzički spektakl koji smo dugo čekali sada nam kuca na vrata.


Za 2020. godinu, sezona koncerata je uveliko najavljena kao jedna od najprivlačnijih zbog zvučnih imena velikih umetnika. Mesec ljubavi biće obeležen notama bendom koji je proglašen unikatnim. Oni su Gipsy Kings i 19. februara u Velikoj sali Sava Centra će svim svojim ljubiteljima pokazati zašto su autentični. Odavno su postali etiketirani kao kraljevi salse i flamenka na svetskoj muzičkoj sceni. Ovaj francusko-španski bend danas čini sedam članova, svi su gitaristi, a posebno su interesantni jer su iz istih porodica Rejes i Baljardo (Nikolas, Pablo, Kanut, Andre, Dijego, Tonino i Pako).

Na početku je ovaj sastav nosio ime Los Reyes. Kraljevi koji će na specifičan način slaviti ljubav i sreću. Gipsy Kings je romski bend koji je želeo da usreći druge putujući po venčanjima, ulicama, trgovima i festivalima, prenoseći svoju muziku i glas drugima. Kako je Francuska zemlja hedonizma, ubrzo su krajem sedamdesetih postali popularni jer iako rođeni u zemlji vina, imaju špansko poreklo i pevaju na španskom jeziku istovremeno kombinujući zvuke rumbe, salse, flamenka, čak i indi popa u određenim sekvencama.

U momentu kada su se povezali sa Klodom Martinezom, postali su planetarno prepoznatljivi. Oni su jedna od francuskih grupa sa najprodavanijim albumima na svetu, a o njihovoj kolaboraciji sa zvezdama poput Eltona Džona i Erika Kleptona se i dalje priča. Pesme koje se pamte i koje će Gipsy Kings izvesti tog 19. februara su, između ostalog, i: Volare, Un amor, Baila me, Bamboleo, Soy, Trista pena, Bem, bem Maria.

Cene ulaznica za ovu nezaobilaznu rapsodiju se kreću u nekoliko kategorija u zavisnosti od toga iz kojeg dela sale želite da ih slušate. Iznose 2900, 3300, 3600 i 3900 dinara. Mogu se nabaviti na blagajni Sava Centra kao i putem njihovog sajta, a takođe su vam dostupne i na svim prodajnim mestima Tickets servisa.

Ukoliko se dvoumite da li da prisustvujete ovakvom jednom spektaklu, odbacite po strani vaše sumnje i prepustite se koncertu koji će vam zaista promeniti percepciju o lepoti ovakve muzike. Obavezno nam javite utiske sa događaja koji najavljuju kao muzičko dešavanje godine.

Prepoučujemo

05

april

Prepoučujemo

05

novembar

Prepoučujemo

09

mart

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap