Ljubavno pismo - Predstava | Atelje 212 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Events
  • This event has passed.
Zoran Bačić, Zlatan Fazlagić

Ljubavno pismo

Režija: Branko Kičić


Sa ponosom predstavljamo predstavu koja prkosi vremenu i logici, a ide u korak sa cenjenom umetnošću i željama publike.


Predstave su način pomoću kojeg pravimo pauzu u onom spoljašnjem, realnom svetu. I zapravo uživamo u divnom, umetničkom vremenu. Kada bismo izdvojili neke od najboljih i najposećenijih predstava, tu bi se definitivno našla predstava Ljubavno pismo. Verovali ili ne, već više od 20 godina se izvodi u prepunim salama pozorišta Atelje 212. Prvi put su glumci na pozorišnim daskama preneli emociju ovog dela 25. marta 1994. godine (200 izvođenja i preko 100.000 gledalaca). Do dana današnjeg, izaziva fantastične reakcije i smeh do suza. I to sa pravom.

Zašto je toliko posećena? Prvenstveno zahvaljujući svojoj opuštenosti, jednostavnosti dijaloga i prirodnosti svih aktera. Sve to zajedno čini odličnu zabavu, a publika nakon izlaska iz sale nosi samo najlepše utiske. Štaviše, scene iz ovog performansa verno oslikavaju svakodnevan život, odnose u porodici i sa komšijama.

Jedna od glavnih glumica, Tanja Bošković je rekla:
To je predstava u kojoj se i mi glumci veselimo, jer uživamo u svakom njenom izvođenju. Napisali su je Zoran Bačić i Zlatan Fazlagić kada su bili studenti treće godine dramaturgije. Trećinu svoje karijere sam provela igrajući u ‘Ljubavnom pismu’ i ona će biti moja poslednja predstava kada budem otišla u penziju. To je pravcata komedija u kojoj se smejemo i mi na sceni i sama publika. Zato se njeno trajanje nikada ne zna, jer zavisi od toga koliko se publika smeje, pa nekada traje dva sata, a nekada i dva i po. Imamo i fanove koji je stalno gledaju jer mi aktivno sarađujemo sa publikom.“ 

Pored nje, u predstavi igraju i Dubravka Mijatović, Miodrag Krstović, Branislav Zeremski, Gorica Popović, Ivan Mihailović (Gordan Kičić), Draga Đukić i Nenad Ćirić, a sve to u režiji sjajnog Branka Kičića. ‘Ljubavno pismo’ je dokaz da umetnost živi kroz vreme, prostor i logičku instancu.

Ukoliko niste, savetujemo vam da već danas kupite kartu za ovo delo, sigurni smo da ćete poneti samo najdivnije utiske, a verujemo da ćete preporuku o genijalnosti ove predstave preneti i drugim ljubiteljima pozorišta. Jer dobar glas se daleko čuje.

 

 
Ljubavno pismo (atelje212.rs)
Ljubavno pismo (atelje212.rs)
Ljubavno pismo (atelje212.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    3 komentara o “Ljubavno pismo

    1. Malo je reći da je predstava fenomenalna. Suprug i ja smo se smejali nekoliko dana nakon predstave. Odlicna glumacka ekipa. Sve pohvale.

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap