Arsenal Fest 2024 | 27. jun - 29. jun | Repertoar festivala
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Events
Knežev arsenal, Kragujevac

Arsenal Fest 2024


Muzički praznik kojeg jedva čekamo svake godine.


Zašto volimo leto u Srbiji? Upravo zbog činjenice da su takvi dani obojeni fantastičnim kulturnim dešavanjima, a na nama je težak izbor da izaberemo najzanimljiviji. Sigurni smo da će mnogi izdvojiti Arsenal fest 2024 – epicentar kvalitetne muzike i to u srcu Srbije.

U oktobru prošle godine je počela prodaja prvog kontigenta kompleta ulaznica za Arsenal Fest 2024. Već 14. izdanje ovog velelepnog dešavanja u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu će trajati tri dana, i to od 27. do 29. juna, a komplet karata za sve tri festivalske večeri košta 4500 dinara.

Arsenal Fest će krajem juna biti održan u punom kapacitetu festivalskog prostora jer će konačno biti završeno renoviranje čuvenog tornja prepoznatljivog za ovu lokaciju. Prethodno izdanje je posetilo više od 40.000 ljudi koji su uživali u nastupima preko 60 umetnika iz 16 zemalja sveta. 

Među izvođačima u ovogodšnjoj postavi nalaze se Goblini, Mortal Kombat, Dogstar, Nik West, Vojko V. Organizatori su sve iznenadili kada su objavili da će po prvi put na ovom festivalu nastupiti i neprikosnoveni Zdravko Čolić, i to uz pratnju simfonijskog orkestra po prvi put u Srbiji

Ova godina je posebna zbog nekoliko momenata – biće obeleženo čak 140 godina otkad je, 1884. godine, u Vojno-tehničkom zavodu u Kragujevcu zasijala prva sijalica na Balkanu. Upravo će se vodeći ovim dešavanjem, kreirati posebni sadržaji na Main, Garden i Explosive stage-u na kojem se očekuje veliki broj talentovanih izvođača.

Za samo nekoliko godina, Arsenal Fest se izdvojio kao jedan od najrelevantnijih, najzanimljivijih i najperspektivnijih letnjih festivala na otvorenom u Srbiji, regionu i ovom delu Evrope. Kao aktivan član evropske asocijacije festivala „Yourope“, 2019. godine je bio u najužem izboru za najbolji evropski mali festival. Godinu dana kasnije, proglašen je za dešavanje od javnog značaja, a ujedno je i nagrađen ’’Đurđevdanskom nagradom’’ za doprinos kulturi u Kragujevcu.

Svoje karte možete nabaviti na nekoliko načina: putem zvaničnog sajta Tickets ili na nekoliko prodajnih mesta ovog ovlašćenog servisa. Iako već sada veliko interesovanje, organizatori najavljuju posebna iznenađenja u duhu osveženog dizajna.

Budite među prvima koji će obezbediti svoje mesto na sledećem izdanju Arsenal Festa, a ujedno se i spremite za poseban ugođaj u srcu Šumadije.

 

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap