Film: Nezavisne (Misbehaviour) | Bioskopski Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Events
  • This event has passed.
Misbehaviour

Nezavisne

Režija: Filipa Loutorp


Takmičenje za Mis sveta koje je baš njega i promenilo.


Danas smo svedoci da takmičenje za najlepšu ženu na planeti ne predstavlja preterano zapažen događaj u svetskoj javnosti. Međutim, pre tačno pola veka to je bilo znatno drugačije. Desetine miliona gledalaca je pratilo izbor lepotica putem malih ekrana, te se gledanost merila sa prenosom sletanja na mesec i finala Svetskog prvenstva u fudbalu. Film Nezavisne (Misbehaviour) predstaviće nam jedan od najkontroverznijih izbora do sada.

Milionski auditorijum je spremno čekao i Mis sveta za 1970. godinu koji će zbog više elemenata postati istorijski. Takmičenje održano u Londonu je i pre svog početka bilo specifično. Organizatori su Južnoj Africi dozvolili da učestvuje sa dve devojke, jedna je predstavljala beli, a druga crni deo njihove populacije. Dok je pred sam početak događaja, levičarski pokret bacio manju eksplozivnu napravu kod BBC-jevog kombija za emitovanje prenosa kako bi isti sprečio.

To im nije pošlo za rukom. Prenos je počeo i uživo prikazao incident koji će nadmašiti sve prethodne kontroverze. Grupa mladih žena okupljena oko ‘Pokreta za slobodu žena’ postarala se da izbor za Mis sveta zasluži filmsku priču. Već nezadovoljne zbog, po njihovom ukusu, ponižavajućeg ophođenja prema ženama dodatno su revoltirane komentarima poznatog komičara Boba Houpa koji je vodio program.

Film ‘Nezavisne’ će nam prikazati priču o njihovoj borbi za promene. Pažnju javnosti su pridobile petominutnim prekidom događaja bacajući brašno i različite predmete na voditelja i zvanice iz prvih redova. Nakon što je program nastavljen, za Mis sveta neočekivano je proglašena učesnica iz Granade koja je postala prva tamnoputa devojka sa titulom najlepše na svetu. To je izazvalo dodatne kontroverze i preispitivanje uticaja pripadnica ‘Pokreta za slobodu žena’ na takvu odluku.

Glavnu ulogu u ovom ostvarenju tumači Kira Najtli (Keira Knightley), a režiju, scenario i produkciju potpisuju dame. Film ‘Nezavisne’ na bioskopski repertoar u našoj zemlji stiže 8. oktobra.

 

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap