Film Mulan (2020) | Bioskopski repertoar | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Events
  • This event has passed.
Mulan

Mulan

Režija: Niki Karo


Ja sam Hua Mulan. Moja je dužnost da zaštitim porodicu.


Dizni nas je naučio jednu stvar – beg od svakodnevice je utoliko lepši ukoliko imamo svet u kojem ćemo se osećati bezbrižno i sigurno. Zbog toga je on kreirao ambijent prepun mašte gde nema osuđivanja, straha i sumnji. Za 2020. godinu najavljene su ekranizacije brojnih klasika upravo iz Diznijeve produkcije, sa akcentom na žensku hrabrost. Sve više se oduševljavamo činjenicom da nove vrednosti stupaju na scenu, a koje nisu striktno povezane sa patrijarhatom i neprestanom borbom za pažnjom i površnim vrednostima.

Film Mulan, snimljen po originalnom crtanom filmu iz 1998. godine, je ostvarenje kojem predviđaju veliki uspeh. Upravo zbog činjenice da se u njemu naglašava značajna uloga žena u ključnim društvenim trenucima. Hua Mulan je legendarna ratnica koja je sve samo ne obična. Ona je odana, iskrena i hrabra. U centru zbivanja je beskrajna privrženost prema njenoj porodici, koja biva stavljena na probu kada neprijatelj zakuca na vrata.

U drevnoj Kini, ona je postala sinonim za privrženost, neustrašivost i strpljenje. Uči na tuđim greškama i ne boji se da uzvrati udarac kada je to neophodno. Kada kineski car donese uredbu u kojoj je naznačeno da svaka porodica mora da pošalje muškog člana koji će se pridružiti njegovoj vojsci u odbrani zemlje od nadolazećih neprijatelja, ova devojka bira da zameni svog bolesnog oca. Nesvesna u šta se upustila, ona postepeno uči o ratu i prerušava se u muškarca kako bi postigla zacrtani cilj.

Glavna uloga u flimu ‘Mulan’ je pripala mladoj Lju Jifej (Liu Yifei), a pridružuju joj se i Džet Li (Jet Li) i Doni Jen (Donnie Yen).

Sa velikim nestrpljenjem iščekujemo ovu ekranizaciju koja će u domaćim bioskopima početi da se prikazuje od 10. septembra. Rezervišite svoju kartu na vreme na blagajnama bioskopa ili njihovih zvaničnih internet stranica. Tako ćete biti sigurni da nećete propustiti avanturu koja odiše misterijom, istorijom i sjajnom pričom.

Sigurni smo da vas ova drevna kineska ratnica neće razočarati, već samo dodatno podstaknuti da ovakvim filmovima uvek treba odati priznanje zbog tematike koju prikazuju.

 

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap