Josipa Lisac - Botanička bašta 2024 | Koncert
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Events
50 godina albuma Dnevnik jedne ljubavi

Josipa Lisac


“Pokaži mi gdje Dunav ljubi nebo, o zašto smo sada toliko daleko?“


Primadona eks-Ju muzičke scene će upotpuniti letnju koncertnu sezonu u Beogradu. Definitivno, Josipa Lisac je žena van svog vremena. Energija koju širi oko sebe je na toliko nivoa čudesna, da niko nije imun na njenu neobičnu harizmu. Niz beogradskih nastupa nastaviće 14. avgusta, a mesto gde će održati veče za pamćenje je Botanička bašta .

Svi ljubitelji njenog specifičnog glasa su saglasni u jednom – svaka njena pesma i svaki njen koncert predstavljaju nešto što se ne zaboravlja tako lako. Upravo je Josipa Lisac sinonim za neka lepa, davna vremena koja su obavijena uspomenama, slobodom i ljubavlju. Baš zbog toga će svoj performans pokloniti beogradskoj publici simbolično na Dan zaljubljenih. Oni koji su imali tu sreću da prisustvuju njenim koncertima svedoče o neverovatnoj razmeni energija između nje i publike. Baš zbog toga što je jedinstvena, stvaralaštvo Josipe Lisac se izuzetno ceni i poštuje.

Nema potrebe naglašavati da je pokretač njene karijere upravo ljubav. I to ne ona prolazna i komplikovana, već sudbinska i jednostavna. Upoznavši već tada popularnog Karla Metikoša, privrženost na prvi pogled se pretvorila u odnos i priču vredne divljenja. Iz toga je nastao možda čak i najlepši Josipin muzički album Dnevnik jedne ljubavi objavljen davne 1973. godine. Obeležavanje 50 godina od tog albuma je i tema ovog koncerta.

Pomalo ekscentrična, upravo se po toj svojoj posebnosti izdvajala od ostalih još od malih nogu. U muzičkom smislu, uspela je da obori mnoge rekorde, a do dana današnjeg i dalje impresionira svojim stasom, stavom i emocijom kojom ume da prenese svaki stih.

Koncert Josipe Lisac je zakazan za 20 časova, a cene ulaznice iznosi 3000 dinara. Možete ih nabaviti posredstvom Ticktes sertvisa ili klikom na baner ispod teksta.

Kojoj pesmi ove umetnice se najviše radujete da uživo čujete?

 

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap