Film: Ne daj Bože brak | Maybe I Do (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Events
  • This event has passed.
Maybe I Do

Ne daj Bože brak

Režija: Majkl Džejkobs


Komedija sa starom gardom Holivuda.


Komedija kao filmski žanr je oduvek bila među omiljenima kod publike. I tu ne mislimo samo na standardne smešne scene koje su u osnovi “dužne“ da nas nasmeju, već one koje se na malo drugačije načine bave smešnim ljudskim karakterima, osobinama i situacijama, pri čemu su usmerene na suptilno (ili manje suptilno) ismejavanje čovekovih osobina.

Međutim, postoje i takozvane romantične komedije koje su nam u nekim određenim trenucima izuzetno potrebne. Među njima se našla jedna pod nazivom Ne daj Bože brak (Maybe I do) koja zapravo ima osnovni zadatak da izazove smeh kod publike.

A taj razlog stoji u činjenici da su glavne uloge podeljene bardovima američke, a ujedno i svetske kinematografije. Protagonisti u čijim dijalozima ćete uživati jesu Ričard Gir, Dajan Kiton, Suzan Sarandon, Ema Roberts, Luk Brejsi i Vilijam H. Mejsi. I upravo će energija ovih glumačkih veličina ostaviti na vas utisak kao da je film trajao kratko, ali kvalitetno. 

Zamislite dve porodice koje ne znaju da su spojene sa određenim razlogom. Taj razlog jeste jedan zaljubljeni par koji se nalazi na raskrsnici između donošenja odluke da li treba nastaviti dalje ili prekinuti sve obrasce koji su ih do tada činili nesrećnim. Pred tom dilemom se nalaze Mišel i Alen, tandem koji spolja izgleda savršeno. Ipak ako zagrebete malo po površini shvatite da i oni imaju sumnje i svakodnevne nedoumice.

Jedan nemili događaj sa venčanja povezaće dve porodice u kojima su roditelji opet na zabavan način u epicentru zbivanja. I baš zbog toga će njihovi dijalozi i doskočice učiniti da film ‘Ne daj Bože brak’ postane jedna od najkvalitetnijih komedija koju ćete pogledati u ovoj godini. 

Kritičari procenjuju da je ovo američko ostvarenje prilagođeno gotovo svim generacijama upravo zbog odnosa koji protagonisti imaju među sobom, a i zbog poruke koju nosi. Zato – jedva čekamo da čujemo vaše utiske nakon ove romantične poslastice. Da li je ispunila vaša očekivanja?

 

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap