Kanda, Kodža i Nebojša | Koncerti, april 2024 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Events
  • This event has passed.
12. i 13. april '24

Kanda, Kodža i Nebojša


Električno-akustični jubilej najznačajnijeg albuma beogradskog sastava.


Grupa Kanda, Kodža i Nebojša nastupiće 12. i 13. aprila u Domu omladine u sklopu obeležavanja desete godišnjice albuma ‘Volja za noć’. Biti deo nečije istorije i živeti u vremenu kada su se rodile i stvarale brojne muzičke legende je zapravo privilegija. 

 

„Drago nam je da posle 10 godina izlazi vinilno reizdanje Volje za noć. Nekoliko pesama sa njega je steklo status neizostavnih koncertnih bisera, nekoliko je tek povremeno na repertoaru, a u sklopu promotivnih nastupa ćemo izvesti i one pesme koje smo svirali vrlo retko ili nikako, što nas posebno raduje, jer smo i onda, kao i sada, verovali u sve pesme sa albuma.“

 

Grupa, još i simbolično prepoznatljiva kao KNN je osnovana daleke 1991. godine u Beogradu, u jeku velikih društveno-političkih promena kada se činilo da je jedini spas za tadašnju omladinu upravo kvalitetna muzika. Prvu postavu su činili Oliver Nektarijević (vokal), Vladislav Rac (bas-gitara), Rastko Lupulović (električna gitara) i Stevan Dimitrijević (bubanj). Kao jedan od kurioziteta se izdvaja zašto grupa u svom nazivu sadrži srpsko ime Nebojša – a to je da se komšija tadašnjeg člana benda zvao upravo ovim imenom.

Njihov prvi objavljeni album „Guarda Toma!“ iz 1996. godine je zapravo mešavina studijskih i snimaka sa koncerata održanih tokom 1995. godine u Domu omladine, KST-u i klubu Bitef. I od tada beleže velike uspehe. Godine 2003. okuplja se nova ekipa sa Nenadom Pejovićem (gitara), Nikolom Novakovićem (gitara) i Branislavom Dragovićem (bas). Tokom tri decenije postojanja, sastav ‘Kanda, Kodža i Nebojša’ objavio je 9 studijskih albuma i čini se da se tek zagrevaju. Njihov zvuk mnogi upoređuju sa zvukom čuvenog benda Arctic Monkeys i verujemo da će sa ovom tradicijom i nastaviti. 

Jedinstvena cena ulaznice iznosi 2000 dinara i možete je u nekoliko klikova nabaviti putem zvaničnog sajta Tickets servisa i na njihovim prodajnim mestima širom Srbije. 

Kao poštovaoci rada grupe ‘Kanda, Kodža i Nebojša’, koju biste numeru izdvojili kao omiljenu?

 

 

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap