Film: Vavilon | Babylon (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Events
  • This event has passed.
Babylon

Vavilon

Režija: Dejmijan Šazel


Novo ostvarenje Dejmijana Šazela koje smo dugo čekali!


Nova godina je vreme za nove odluke, ali i razrešenje starih obrazaca kojih smo se grčevito držali. Među tim novim deklaracijama stoji i ona da ćemo više našeg slobodnog vremena posvetiti uživanju u sitnicama koje nas čini srećnim. Tu spada i kompletan doživljaj u svim segmentima umetnosti, ponajviše sedmoj – filmskoj.

Na vest da je planetarno poznati reditelj Dejmijan Šazel pripremio neverovatnu poslasticu za sve ljubitelje kvalitetnih ostvarenja, javnost je ostala oduševljena. Činjenica da je na scenariju za film Vavilon radio punih 10 godina, govori o tome da se ovom umetničkom delu predviđa veliki uspeh.

Već u prvim kadrovima bivate upoznati sa malo drugačijom erom. Erom u kojoj je sve dozvoljeno i to ne bilo gde, već u Zlatno doba Holivuda kada su se tih dvadesetih godina 20. veka dešavali značajni preokreti. Naime, svet je već uveliko bio naviknut na postojanje i uživanje u nemim filmovima.

Međutim, pojedinci koji bi želeli da promene svet, a među njima i harizmatični Džon Gilbert (Bred Pit) bore se sa određenim tradicionalnim uverenjima i nedostatkom entuzijazma kod vodećih ličnosti iz ovog domena. Ovakvu novu eru snimanja filmova podržava i mlada glumica u usponu, a koju je inače verno predstavila Margo Robi, ujedno se suočavajući sa brojnim izazovima u ispunjenju ovog ambicioznog cilja.

Pored ovo dvoje profesionalaca, ispred kamera našli su se i Tobi Megvajer, Olivia Vajld, Dijego Kalva, Džin Smart i brojni drugi, dokazani holivudski protagonisti. Za kreiranje filma ‘Vavilon’, Šazelu je inspiracija bila knjiga „Hollywood Babylon“ koja u epicentar dešavanja takođe stavlja dekadenciju zlatnog perioda Holivuda.

Njegova američka premijera je zakazana za kraj 2022. godine, dok srpski gledaoci nestrpljivo iščekuju prikazivanje i to od 19. januara. Do tada, možete se prisetiti svih fantastičnih i višetruko nagrađenih ostvarenja Dejmijana Šazela kako biste se zaista uverili u njegov dar da jednu priču prikaže na nebrojeno kreativnih načina. 

Kakva su vaša očekivanja u vezi sa ovim još jednim, antologijskim delom iz domena sedme umetnosti?

 

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap