Knjiga: Vašar taštine - Vilijam M. Tekeri | Vulkan izdavaštvo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Events
Vilijam Mejkpis Tekeri

Vašar taštine


Klasik koji morate imati na svojim policama.


Čini se da sa razvojem i unapređenjem kvaliteta savremene književnosti, na značaju dobijaju klasični romani koji su sa protekom vremena sve više popularniji. Među njima je i takozvani roman bez junaka, odnosno reizdanje knjige Vašar taštine, engleskog pisca Vilijama M. Tekerija. On je ujedno jedan od začetnika epohe realizma.

Zbog svog talenta i maestralnog načina pripovedanja, razvio se u jednog od najrelevantnijih satiričara 20. veka, pa ono što je svojstveno njemu jeste da u svojim romanima prikazuje sijaset likova i njihove komplikovane međusobne odnose, a ujedno kritikuje vrednosti koje su se u to vreme računale kao moralne. Dakle, u njegovim romanima nema glavnih junaka, već svako od protagonista pruža neku svoju priču i perspektivu.

 

„Kolika je sreća što te žene ne ogledaju češće svoju moć nad nama. Jer mi nismo u stanju da im se odupremo. Neka one pokažu malo naklonosti, ljudi odmah padaju na kolena: ako su stare ili ružne, to ne menja stvar. Ja tvrdim kao posve istinito da žena u iole povoljnim okolnostima, i samo ako nije sasvim grbava, može da se uda za koga hoće.“ 

 

Jedna od karakteristika romana ‘Vašar taštine’ jeste da ćete bukvalno na svakoj stranici pronalaziti fantastične citate, jer je Vilijam Mejkpis Tekeri upravo to radio – konstantno pravio digresije na konto vrlina i mana svakog lika. I u tome je čar – pomaže vam da dublje shvatite motive delovanja određene osobe. Tako se kroz štivo upoznajemo sa nežnom Emilijom Sedli, poštenim Majorom Dobinom, nevaspitanim Rodenom Krolijem, narcisima Džordžom i Džozefom, kao i sa vrcavom Rebekom Šarp koja u svakoj situaciji pronalazi idealno rešenje nečijeg problema. 

Svoje prelepo, tvrdo izdanje klasika ‘Vašar taštine’ već sada možete nabaviti u svim Vulkan knjižarama širom Srbije po ceni od 1799 dinara, ali ukoliko kupujete preko zvaničnih sajtova knjižare ili izdavača možete ostvariti sjajne pogodnosti. 

Upotpunite svoju kolekciju klasika ovim antologijskim romanom. Sigurni smo da ćete od prve, pa sve do poslednje stranice uživati u avanturama koje će se generacijama prepričavati.

 

 

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap