Predstava: Orlando | Narodno pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Virdžinija Vulf

Orlando

Režija: Bojan Đorđev


Predstava posle koje ćete preispitati svoje stavove o određenim društvenim obrascima.


Kulturni sadržaji su nešto što je sastavni deo naše svakodnevice. I nešto što našu rutinu čini lakšom i lepšom. U svom umetničkom rasporedu poželjno je napraviti mesta za pozorišta. Publika često biva oduševljena činjenicom da se klasična dela svetske književnosti uspešno realizuju na teatarskim pozornicama. Jedna od takvih je intrigantno delo Virdžinije Vulf pod nazivom Orlando, a u dramatizaciji Tanje Šljivar i režiji Bojana Đorđeva.

Uz ime Virdžinije Vulf stoji reč modernizam bez obzira na vreme u kojem je živela. Ova britanska autorka čvrsto je stajala iza svojih stavova, a njih je često uključivala u likove svojih romana. Bila je istaknuta feministkinja koja se držala krilatice da je svako sposoban i talentovan da svoj život učini fenomenalnim. Na svojim stranicama najviše je izučavala i usavršavala tehnike stanja svesti što se vidi i u liku slavnog Orlanda. Inspiraciju za njegov lik je pronašla u svojoj prijateljici Viti Saksvil-Vest. 

„Orlando je postao žena – to se ne može poreći. Ali u svakom drugom smislu, Orlando je ostao do detalja onakav kakav je bio. Promena pola, iako je promenila njihovu budućnost, nije ništa uradila da promeni njihov identitet. Njihova su lica ostala, kao što pokazuju njihovi portreti, zapravo ista.“, Virdžinija Vulf

Delo je okarakterisano kao preispitivanje sopstvenog identiteta i rodnim ulogama u društvu koje još uvek nije spremno da prihvati radikalne promene. Kroz ceo komad se provlače prepoznatljivi stereotipi u čemu značajno doprinose celokupna scenografija i kostimografija. Svoj doprinos ovoj predstavi dali su protagonisti Marija Vicković, Vanja Ejdus, Dušanka Stojanović Glid, Sena Đorović, Suzana Lukić, Pavle Jerinić, Miloš Đorđević, Zoran Ćosić i Dragan Sekulić/Iva Milanović.

Karte za ovaj svetski klasik možete u nekoliko klikova kupiti na zvaničnom sajtu Narodnog pozorišta (baner ispod teksta) i izabrati mesto sa kojeg želite da uživate u predstavi. Takođe, uvek vam je dostupna i blagajna koja je otvorena svakog radnog dana. Cene karata iznose 200, 400, 500, 700, 1000 i 1200 dinara. 

Uživajte u avanturi koja će vas podstaći o sopstvenim životnim percepcijama i razmišljanjima.

 

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

15

april

Prepoučujemo

07

mart

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap