Predstava: Knjiga o Milutinu - deo prvi | Zvezdara Teatar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Danko Popović

Knjiga o Milutinu

Režija: Egon Savin


Predstava Zvezdara Teatra koja privlači rekordan broj gledalaca.


Kvalitet srpskih predstava ne opada, štaviše, raznoliki repertoar nam omogućava zagarantovano uživanje. Svaka lična preporuka predstave koja je nekoga “oborila s nogu“ motiviše nas da i mi saznamo zbog čega je toliko posećena i unikatna. Poslednja u tom nizu je Knjiga o Milutinu, nastala po romanu Danka Popovića, a u režiji Egona Savina. 

Simbolično je 11. novembar bio obeležen kada se te večeri premijerno izveo komad koji sakuplja samo pozitivne komentare. Pogotovo uzimajući u obzir nenadmašni talenat glavnog protagoniste – Nenada Jezdića. Uloga Milutina mu je savršeno legla i njegov sjajni performans na sceni je lako uočljiv.

Ovaj glavni junak je običan seljak iz Šumadije, koji ne može da ne zažmuri na stradanje svog naroda. Njegov moral i junaštvo mu omogućavaju da sam sebi postavi pitanja kojih se ranije bojao da postavi. Sada, u ovoj monodrami postepeno navodi i gledaoce da razmisle o razlozima zbog kojih se vredi boriti za svoju zemlju i sve što joj je od Boga dato.

Kako i sam reditelj Egon Savin ističe, dužnost pozorišta jeste da se oduži velikim delima srpske književnosti, a adaptacija priče ‘Knjiga o Milutinu’ je pun pogodak u nestabilnim vremenima. Rat nikome ništa nije dobro doneo, a Milutin Ostojić svoj antiratni stav jasno izražava kroz osećanja, iskustva i dela kojim se njegovi potomci mogu ponositi. Istoimena knjiga je objavljena 1985. godine i ubrzo je postala najčitanija knjiga u Srbiji.

Cene karata se kreću u nekoliko kategorija i to po cenama od 1200, 1500 i 1800 dinara. Komfornija kupovina preko interneta, odnosno preko zvaničnog sajta Zvezdara Teatra omogućiće vam odabir željenih mesta. S obzirom na epidemiološku situaciju, uživanje u predstavi je obezbeđeno, ali sa malo drugačijim i sigurnijim pravilima.

Da li ste već rezervisali mesta za pozorišni komad ‘Knjiga o Milutinu (deo prvi)’?

 
Knjiga o Milutinu (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić
Knjiga o Milutinu (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić
Knjiga o Milutinu (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    5 komentara o “Knjiga o Milutinu

    1. Fenomenalna predstava! Fenomenalna….
      Malo gorak ukus mi je ostao zbo cena ulaznice , koju smo uz rezervaciju preuzeli po ceni od 7500rsd za pet karata …a izjasnili smo se za one po ceni do 1000rsd po karti.

    2. Jedna od predstava koja sa pamti ceo život. Duboko potresna priča kojoj je je Nenad Jezdić maestralno udahnuo život.

    3. Izuzetna predstava. Duboko potresna, a oslobođena svake patetike. Gluma maestralna. Otelotvorenje Milutina – Srbina koga više nema. Predstava sa snažnom porukom, koju treba da čuje što više ljudi.

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap