Film: Bartonova akademija | The Holdovers | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The Holdovers

Bartonova akademija

Režija: Aleksander Pejn


Ostvarenje sa nominacijom za Oskara za najbolji film dolazi u domaće bioskope.


Za film Bartonova akademija (The Holdovers) traži se karta viška, a u prilog tome govori i činjenica da je on ovogodišnji kandidat za nagradu Oskar u čak pet kategorija. Nominaciju za Oskara imaju u kategorijama: najbolji film, najbolja glavna muška uloga, sporedna ženska uloga, originalni scenario i najbolju montažu.

Kada vidite scene ovog filma, imate utisak da živite kroz romane Done Tart ili ponovo proživljavate radnju filma Društvo mrtvih pesnika ili Osmeh Mona Lize. U centru zbivanja su studenti prestižne američke akademije, odnosno, dolazak skromnog profesora koji je po svim kriterijumima drugačiji.

Naime, tokom božićnog raspusta, primoran je da ostane u studentskom kampusu i vodi računa o nekoliko učenika koji nemaju gde da odu za božićne praznike. Međutim, ti praznici će se pretvoriti u sve osim u miroljubiv period tokom kojeg će naučiti mnogo o sebi, a potom i o neobičnom i problematičnom, ali izuzetno inteligentnom mladiću. Usput, upoznaće se i sa mudrostima školske kuvarice koja je izgubila sina u Vijetnamskom ratu.

Pomislićete da je ‘Bartonova akademija’ samo još jedan fil-gud film, ali on je mnogo više od toga. U njemu su požrtvovanost i nesebičnost obojene velikodušnošću i srdačnošću, a sve je to dopunjeno kvalitetnom glumom i dovoljnom dozom humora kako biste poželeli još jednom da ga pogledate.

Glavne uloge pripale su Polu Đamatiju (Paul Giamatti), Dominiku Sesi (Dominic Sessa) i Devajn Džoj Rendolf (Da’Vine Joy Randolph). U ostalim ulogama našli su se Keri Preston, Brejdi Hepner, Ijan Doli, Džim Kaplan, Endru Garman, Majkl Provost i Džilijan Vigman.

Svake godine stvaraoci sedme umetnosti daju sve od sebe da nam pruže maksimalno uživanje i zabavu. Naša kultura ta dela objedini u čuvenom FEST festivalu. Čast da otvori ovogodišnje, 52. izdanje FEST-a imaće upravo film ‘Bartonova akademija’, stoga vam toplo preporučujemo da nabavite svoje karte i pružite sebi potpun filmski užitak. Od 7. marta film će biti i na redovnom bioskopskom repertoaru.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap