Virtuelna izložba - Galerija Milene Pavlović Barili | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Galerija Milene Pavlović Barili

Virtuelna izložba – Galerija Milene Pavlović Barili


Žene srpski heroji su uvek u modi. Posebno oni umetnički.


Neprestano se oduševljavamo izložbama koje nisu one tipične, već su po svom sadržaju i kvalitetu zaista jedinstvene. Umetnici širom sveta su nam u amanet ostavili nasleđe koje je teško zaobići, a njegova popularizacija i dalje traje. Svetska, a naša bila je upravo Milena Pavlović Barili.

Prethodne godine početak proleća je obeležio jedan lep projekat i to na mestu koje odiše tradicijom i nekom neobičnom energijom. U Domu Jevrema Grujića je tada otvorena izložba posvećena ovoj srpskoj slikarki. Svakog popodneva uplovili biste u svet ove tajanstvene heroine koja je toliko podarila našoj baštini. Nakon završetka edukativne ture, imali biste priliku da u Čajnom salonu uživate u čokoladnoj torti napravljenoj po originalnom receptu kraljice Natalije.

Ovog puta, vratićemo se na mesto gde je sve počelo. S obzirom na to da su nas novonastale okolnosti za sada primorale da ostanemo u svojim domovima, to nije razlog da slobodno vreme ne posvetimo kvalitetnom sadržaju. Galerija Milene Pavlović Barili je u čast ove dame odlučila da svima učini dostupnom izložbu koju možete pogledati “online“.

U njoj se nalazi originalna postavka Mileninih radova, kao i deo ličnih predmeta, arhivska građa i velika biblioteka. Galerija je otvorena davne 1962. godine u preuređenoj kući porodice Pavlović u Požarevcu i posvećena je njenoj snažnoj umetničkoj kreativnosti.

Tokom ove virtuelne izložbe imaćete priliku da pogledate preko 900 radova Milene Pavlović Barili, a veći deo njih ima status dela od velikog kulturnog značaja. Ljubitelje mode, između ostalog, oduševljava činjenica da su se njene ilustracije našle i na naslovnici planetarno popularnog magazina Voug (Vogue). Takođe, damske cipelice, ogledalo, češalj, kutijice za nakit, escajg, kao i brojni drugi i te kako zanimljivi predmeti će vam zagolicati maštu.

Slikarski pribor i porodične uspomene su samo delić ovog virtuelnog događaja koji će predstavljati pravi gušt za sve poštovaoce lika i dela Milene Pavlović Barili.

Sigurni smo da ćete se putem ove virtuelne izložbe uveriti u njen ukus za istančane i lepe stvari. Dovoljno je samo da kliknete na baner ispod i uživate u opusu ove veličanstvene dame.

 
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap