Film: Vera (2022) | Domaći filmovi | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Inspirisano istinitom pričom

Vera

Režija: Nedeljko Kovačić


Da li zaista znate ko je bila Vera Pešić?


Koliko su filmovi koji u centar zbivanja stavljaju istorijske ličnosti popularni, govori u prilog činjenica da je u poslednjih godinu dana samo na srpskom tržištu emitovano preko 10 takvih ostvarenja. Samo film o našem najvoljenijem kafanskom umetniku – Tomi je nakon skoro 3 meseca pogledalo više od milion gledalaca. Isto tako, veruje se da će predstojeći film o jednoj od najzagonetnijoj personi iz sveta politike, intriga i socijalnih dešavanja – Veri Pešić, izazvati sjajne reakcije.

Ostvarenje Vera u središte priče stavlja mladu, izuzetno inteligentnu, vrlo snalažljivu i beskrajno harizmatičnu devojku. Za sve ostale je bila „srpska Mata Hari“, a za pojedine – neobičan i talentovani tajni agent. koja je za života imala prilike da upozna i obrlati brojne ličnosti, a među njima i samog Adolfa Hitlera.

Naime, Veru je u svet špijunaže uveo oficir Generalštaba Slavko Radović. Za kratak vremenski period postaje najbolji učenik, govoreći šest stranih jezika, savladavši manire visokog društva, kao i plesne veštine. Od dvostrukog, komunističkog špijuna, uspeva da se infiltrira u mreže Nemaca, Britanaca i Francuza i tako postane osoba koja je imala najbolje kontakte i informacije. Njen život je na platnu verno predstavila mlada Jovana Stojiljković, a pridružuju joj se i Nikola Kojo, Viktor Savić, Tihomir Stanić, Vuk Kostić, Aleksandar Srećković i Petar Zekavica.

S obzirom na to koliko je Verin život bio vrtoglavo kreiran sa gotovo svakodnevnim avanturama i izazovima, ne sumnjamo da će isto tako napuniti bioskopske sale, ne samo na domaćem terenu, već i u regionu. Pogotovo što je njena misija bila takva da svojim postupcima koji su se nekima činili herojskim, a drugima kukavički ujedini pojedince ili grupu u zajedničkoj borbi.

Da li je to i uspela otkrićemo vrlo uskoro. Uživajte u jednoj od bioskopskih projekcija filma ‘Vera’, koji će se na domaćim platnima naći od 10. novembra.

Prepoučujemo

17

decembar

Prepoučujemo

10

avgust

    Prijavi se na newsletter

    Mišljenje o “Vera

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap