Film: Tiho mesto - Dan prvi | A Quiet Place (2024) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
A Quiet Place: Day One

Tiho mesto – Dan prvi

Režija: Majkl Sarnoski


Otkrićemo zašto je naš život utihnuo.


Kada je žanr horora u pitanju, režiseri imaju pomalo nezahvalan zadatak jer moraju da kreiraju film koji će se razlikovati u moru skoro pa istih ostvarenja iz ovog domena. Zaintrigirati, a istovremeno i podići adrenalin gledalaca danas predstavlja ozbiljan izazov, pogotovo što se ukusi publike gotovo svakodnevno menjaju.

Početak leta će obeležiti ostavarenje Tiho mesto – Dan prvi koje je novi deo filmske franšize, ali se zapravo vraćamo na početak priče i upoznajemo kako su ova slepa, ali krvoločna čudovišta stigla na Zemlju.

Likovi u ovim filmovima su obeleženi apsolutnom tišinom, to ne bi bilo neobično da nije u pitanju horor koji je zapravo okarakterisan kao nemi film. I to baš u filmskom svetu, koji se nekako utrkuje da bude glasniji, eksplozivniji i ekstrovertniji u svom sadržaju. Radnja filmova je prilično pojednostavljena: izolovana porodica živi na čudnoj lokaciji, odnosno farmi okruženoj šumom i svoj život su podredili tihom životu – odnosno ne smeju da pričaju, bosi su da ne bi pravili buku, koriste jezik gluvonemih, bez trčanja i lupanja, samo da ne bi probudili čudovišta koja se aktiviraju kada čuju bilo kakav zvuk. Dobra stvar zbog čega je ova franšiza toliko popularna, jeste da u njoj nema prostora za dosadu i od prvih kadrova bivate uvučeni u radnju. 

Neobična, ali opet borbena porodica Abot ovoga puta više nije u centru pažnje. U bučnoj američkoj ulici se dešava svakodnevni život, sve dok se ne desi katastrofalna eksplozija, a ljudi su odvučeni u ambis. U takvoj atmosferi, preostali pojedinci pokušavaju da prežive i dokuče zbog čega se sve ovo oko njih dešava. U glavnim ulogama u filmu ‘Tiho mesto – Dan prvi’ pojavljuju se Aleks Volf, Džozef Kvin i Lupita Njongo.

Na domaćim repertoarima početak prikazivanja je zakazan za 27. jun, a do tada možemo da se prisetimo prethodna dva dela i još jednom potvrdimo zašto je ovo atipičan horor.

Saznajte zašto je ‘Tiho mesto’ sa razlogom dobilo epitet ’’smart horror’’. Jer se definitivno izdvaja od ostalih, što automatski znači da će vaše vreme biti kvalitetno ispunjeno.

 

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap