Tiho mesto 2 (A Quiet Place Part II) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
A Quiet Place Part II

Tiho mesto 2

Režija: Džon Krasinski


Jedan od omiljenih savremenih horora dobio je svoj nastavak – Tiho mesto 2.


Za 2020. godinu slede nam velika iznenađenja ne samo u domaćoj kinematografiji, već i na stranim tržištima. Iznova i iznova se radujemo ostvarenjima koja će nam konstantno držati pažnju, a u tu kategoriju filmova spadaju i horori. Na rediteljima je težak zadatak da budu kreativni po pitanju priče, negativaca i momenata koji ovakvu jednu vrstu sedme umetnosti čine kvalitetnim.

Film Tiho mesto je te 2018. godine izazvao veliku pažnju, a potom i oduševljenje nakon gledanja. Posmatrati jednu zajednicu kako živi i preživljava na rubu egzistencije je nešto što nas je podstaklo na razmišljanje o tome ko su bili oni pre velike katastrofe. Na početku ste bili upoznati sa porodicom Abot i pomalo nejasnom mišlju zašto ćute na samom startu i kasnije tokom skoro celog trajanja filma.

Njih petoro komunicira samo šapatom, odnosno glasovnim jezikom, a za to postoji dobar razlog. Naime, nekoliko godina ranije svetska populacija je bila zbrisana od strane nepoznatih, misterioznih i jezivih bića ubijajući sve koji proizvode i najsitniji zvuk. Nakon smrti njihovog najmlađeg sina, sele se na drugo mesto, nastavljajući da preživljavaju iz dana u dan.

Film se završava tragičnom smrću glavnog lika i čini se da su neprijatelji eliminisani. Međutim, želja publike da vidi nastavak sage je jača od svega. Ovog puta, glumačkoj postavi na čelu sa harizmatičnom Emili Blant (Emily Blunt) pridružuje se planetarno omiljeni Kilijan Merfi (Cillian Murphy). Porodica Abot će biti prepuštena još jednoj borbi, ali ovog puta sa ljudima koji nisu više ono što su bili na početku.

Prvi deo je osvojio preko 30 renomiranih nagrada i još 90 nominacija, a neobična priča, efekti, gluma, dijalozi i muzika su nešto što ga izdvajaju u moru sličnih horora. U domaćim bioskopima, film ‘Tiho mesto 2’ će se prikazivati od 27. maja, a već mu predviđaju značajan uspeh. Ovog puta, u njemu će se prikazati i drugi ljudi koji su civilizacijsku katastrofu preživeli na svoj način.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap