Solunska 28 - II deo, O prijateljstvu i izdaji | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Dr Nele Karajlić

Solunska 28 – II deo

O prijateljstvu i izdaji


Solunska 28 više nije obična adresa.


Svestrani i neprevaziđeni Nenad Janković, koga svi bolje znamo po umetničkom imenu Dr Nele Karajlić, nastavlja svoje drugo književno delo. Posle i više nego uspešne muzičke karijere, i na domaćem i na svetskom terenu, započeo je novu. Kao da mu nije bilo dovoljno što je u međuvremenu televizijskim stvaralaštvom i glumom svoj umetnički doprinos dodatno ojačao za sva vremena.

Od 2014. godine uz ime Dr Nele Karajlić, pored epiteta muzičar, kompozitor, reditelj, glumac, stavlja se i reč – pisac. Svojim književnim prvencem Fajront u Sarajevu još jednom je pokazao da dobro pliva u umetničkim vodama. Broj prodatih primeraka te knjige bio je neverovatan, te je potreba čitalaca samo potvrdila autorovu potrebu za produžavanjem pisanog stvaralaštva.

I produženo je delom Solunska 28 – O novcu i strastima. Knjiga o Neletovoj porodičnoj kući na Dorćolu i životu tadašnjih Beograđana, takođe je pobrala simpatije čitalačke publike. Pozitivno je primljena i od kritike, a potvrda toga je došla u vidu nagrade Momo Kapor. Ova trilogija je 2019. godine dobila i svoj drugi deo.

Knjiga Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji je na raspolaganju ljubiteljima Neletovog pisanja zahvaljujući izdavačoj kući Laguna. Vremenski je smeštena u verovatno najteži deo istorije naše prestonice. Beograd je tokom Drugog svetskog rata bio uništen i okupiran, a upravo period od aprilskog bombardovanja do njegovog oslobođenja jeste vremenski okvir priče. Ionako zamršeni međuljudski odnosi likova biće osetniji tokom nemačke okupacije.

Dr Nele Karajlić je svojom neverovatnom energijom još jednom sjajno opisao događaje i ljude koji su bili u vezi sa tom adresom. Saga Solunska 28 teži ka tome da stane rame uz rame sa njegovim prethodnim monumentalnim delima. Grupa Zabranjeno pušenje, televizijski serijal Top lista nadrealista, sada dobijaju društvo na vrhu Karajlićevih remek-dela.

Cena knjige ‘Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji’ iznosi 899 dinara. Nemojte zaboraviti da podelite utiske sa nama, ovakve knjige zaslužuju da se o njima priča!

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap