Film: Osinja mreža | Wasp Network (2019)
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Wasp Network

Osinja mreža

Režija: Olivje Asajas


Šta vam je prva asocijacija na Kubu?


Godinu 2020. ćemo pamtiti po mnogo čemu. Sedma umetnost nas (bez obzira na novonastale okolnosti) nije razočarala, bez obzira na održan (mali broj) filmskih festivala i gala dešavanja. Premijera određenih blokbastera je pomerena za narednu godinu, ali su nas ipak i ove godine dočekala odlična ostvarenja. Među njima i film Olivjea Asajasa Osinja mreža (Wasp Network).

Film zapravo spada u politički triler i jedan je od onih koji će vas dodatno zainteresovati za sličnu tematiku koja nam nije toliko bliska, ali je opet promenila generacije ljudi koji su učestvovali u ovim dešavanjima. Ostvarenje je snimljeno po istinitoj priči i prati grupu Kubanaca koji su po nalogu Fidela Kastra 90-ih godina prošlog veka prebačeni na Floridu kako bi se infiltrirali među kubanske emigrante.

Cilj ovakve avanture jeste ulaženje u trag teroristima koji planiraju da izvedu atentat na kubanskog predsednika kao i seriju bombaških napada na letovališta u Havani. Petorica od njih na kraju padaju u nemile ruke američkih vlasti i suočavaju se sa doživotnom kaznom zatvora. Olivje Asajas je mudro kreirao scenario po knjizi Brazilca Fernanda Moraiša ‘Poslednji ratnici Hladnog rata’, sa nadom da će celokupno ostvarenje probuditi interesovanje za kubanske heroje.

Glavna uloga je pripala venecuelanskom glumcu Edgaru Ramirezu, a pored njega pridružuje mu se i španska lepotica Penelope Kruz, latino zvezda Ana de Armas i Brazilac Vagner Mora. Jedna od lepših strana ovog filma jeste ta da je Asajes scene u Majamiju i na Havani opisao potpuno realistično, uključujući nerealno lepe kubanske predele, mentalitet i celokupnu kulturu. 

Film ‘Osinja mreža’ je imao svoju premijeru prošle godine u Veneciji, a srpsku na ovogodišnjem izdanju FEST-a i trebalo je da izađe u bioskope u aprilu. Međutim, zbog zdravstvene nepovoljne situacije, ponovno bioskopsko izvođenje je zakazano za 15. oktobar.  

Jedva čekamo vaše utiske oko priče koja nije toliko poznata našem društvu, ali je i te kako imala uticaj na tok celokupne političke i diplomatske scene. 

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap