FEST 2020, 28. februar - 8.mart | Skupljači emocija | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
48. Međunarodni filmski festival

FEST 2020


FEST 2020, ovom kultnom srpskom događaju se svake godine iznova radujemo.


Dočekali smo i 48. izdanje Međunarodnog filmskog festivala – FEST 2020. U pitanju je događaj koji svake godine okuplja sve veći broj ljubitelja sedme umetnosti, a renomiranost ovog dešavanja je na visokom nivou s obzirom na to kakva se značajna i izuzetno zanimljiva ostvarenja prikazuju.

Pod sloganom Skupljači emocija, FEST 2020 će se održati u znaku Bekima Fehmijua, a tokom 10 dana festivalskog programa biće prikazano rekordnih 96 filmova u nekoliko različitih kategorija. Svakako da pažnju izazivaju ostvarenja nominovana za osvajanje ovogodišnjeg Oskara. Među njima je i film Džodžo Rebit (Jojo Rabbit), priča o dve suprotstavljene ideologije. Sa jedne strane se nalazi dečak koji slepo veruje pojedincu, otelotvorenju zla, a sa druge strane se nalazi verovanje da dobro pobeđuje, u pravo vreme i na pravi način.

FEST 2020 će otvoriti ostvarenje koje se dugo čekalo – ‘Otac’, reditelja Srđana Golubovića u kojem glavnu ulogu tumači hrvatska zvezda Goran Bogdan. Ove godine se uvodi i potpuno nov program – FEST Fokus čije će se projekcije održavati u Dvorani kulturnog centra, s ciljem da se fokus prebaci na autorska dela koja se bave nedovoljno istraženom tematikom koja je ozbiljna i bitna za društvo.

Celokupan program festivala

Neki od filmova koje vam preporučujemo jesu: Ararat, Aeronauti, Brit-Mari je bila tu (snimljen po istoimenom bestseleru Frederika Bakmana), Nebo može da sačeka, Tajkun, Svetionik, Zlatna rukavica. Ono što će privući posebnu pažnju jeste i ostvarenje Zvanične tajne, zasnovano na istinitoj priči o ženi koja je objavila tajna dokumenta SAD i Velike Britanije o prisluškivanju diplomata. U glavnoj ulozi dominira Kira Najtli (Keira Knightley).

Ove godine, filmovi u sklopu FEST-a će moći da se pogledaju na nekoliko lokacija. Ulaznice ćete moći da kupite na sledećim mestima: Kombank dvorana, Jugoslovenska kinoteka, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Cineplexx Ušće Shopping Centar, Bioskop Fontana, Muzej Jugoslovenske kinoteke i Dom omladine Beograd. Takođe, one su vam dostupne i putem Tickets.rs servisa.

Ponuda ostvarenja festivala FEST 2020 je fantastična, a uzbuđenje veliko. Izaberite favorite i uživajte u tih nekoliko sati u kojima ćete saznati nešto novo i zanimljivo, a usput i kvalitetno utrošiti svoje vreme.

 

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap