Predstava: Living room | Beogradsko dramsko pozorište
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Ersan Mondtag

Living room

Režija: Ersan Mondtag


Šta se zapravo dešava u jednoj prosečnoj dnevnoj sobi?


Kada sebi kreirate listu predstava koje je neophodno pogledati, nikako nemojte zaboraviti komad Living room (Dnevna soba) iza koje stoji Beogradsko dramsko pozorište.

Ova predstava u koprodukciji sa sa Bitef festivalom i Bitef teatrom je po svim kriterijumima unikatna. Predstavlja autorski projekat nemačkog gosta Ersana Mondtaga, jednog od najpopularnijih i najperspektivnijih mladih stvaralaca ne samo nemačke, već i evropske scene. On je zapravo autor, reditelj, scenograf i dizajner svetla. Sam komad se zasniva na likovnoj i znakovnoj scenografskoj slici jednog poprilično zatvorenog sveta, koji nastanjuju neobične individue.

U centru zbivanja predstave ‘Living room’ je beogradska operska pevačica čiji život pratimo početkom osamdesetih godina prošlog veka, kada je uživala sreću na svim poljima. Zatim, gledaoci naglo bivaju preneseni u period nakon 40 godina i pratimo njen život pre samog odlaska u penziju. Ne uživa istu sreću jer je izgubila najmilije, a ostale su joj samo melanholične uspomene. Zbog načina na koji se opisuju i prikazuju izneverene nade, usamljenost, prolaznost vremena, ovom ostvarenju preti ogroman uspeh.

Glavna uloga je pripala veličanstvenoj Vesni Čipčić, a prate je i Anja Alač/Iva Ilinčić, Ljubomir Bulajić i Aleksandar Jovanović. Jedna dnevna soba je suviše mala da bi u njoj stala sva sećanja i emocije. Ona je zapravo „soba za život“. Gledaoci će se u potpunosti saživeti sa njenim ponašanjem, odlkama i mimikom. Ona je jedinstvena, ne samo zbog svoje karijere i rada, već i zbog požrtvovanosti i ljubavi koje je pružala drugima.

Ulaznice možete kupiti na blagajni pozorišta ili na njihovoj internet stranici. Cene ulaznica možete pogledati klikom na baner ispod teksta.

Prateći jedan isti život tokom 40 godina, upoznajemo i sebe. A to je upravo jedna od lepota uživanja u ovakvim pozorišnim ostvarenjima.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap