Koncerti Beogradske filharmonije | Petkom u 20h | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
#ostanikodkuće

Koncerti Beogradske filharmonije


Ostani kod kuće i slušaj muziku!


Ostani kod kuće i uživaj u onlajn kulturnom repertoaru je postala prepoznatljiva fraza u novonastaloj situaciji. Srećom, vreme koje provodite kod kuće je postalo daleko interesantnije i interaktivnije uz postojanje interneta i primamljivog sadržaja na njemu. Deo takvog sadržaja pruža naša Beogradska filharmonija, zaslužna za muzičku zabavu za sve generacije.

Navikli smo da svaku njihovu novu koncertnu sezonu dočekamo i ispratimo sa velikim impresijama i fantastičnim komentarima, a oni su za nas spremili posebno iznenađenje. Beogradska filharmonija će svakog petka prikazivati svoje koncerte, a započeće ga uz pravu atrakciju – snimkom prvog koncerta na otvorenom na Ušću, 2017. godine. Na YouTube kanalu filharmonije, 27. marta od 20h, podsetićemo se Muzičkog piknika.

Prvi koncert na otvorenom koji je tada okupio više od 25000 ljudi ostao je svima u posebnoj uspomeni. Zajedno sa šefom Gabrijelom Felcom i čuvenim maestrom Zubinom Mehtom, ovaj spektakl je bio povod za održavanje još većeg broja koncerata u kojima će publika uživati.

Nakon što je u sklopu kampanje Ostani kod kuće Beogradska filharmonija najavila svoj nedeljni program, ujedno je i objavljen prvi blog ‘Filharmoničar u izolaciji’ i obraćanje šefa-dirigenta Gabrijela Felca. Takođe, na njihovom zvaničnom sajtu se može pronaći i audio snimak Malerove grandiozne Druge simfonije kojom je krunisana sezona na Kolarcu 2019. godine. Na bini je tog juna prisustvovalo više od 180 muzičara – Filharmoničari pojačani horom Obilić, AKUD Branko Krsmanović i dva vokala, Lavinijom Dejms i Tanjom Baumgartner.

Za predstojeće dane vikenda, planira se posebno putovanje kroz fenomenalne koncertne materijale drugih muzičkih kuća koji su obojeni humorom svojstvenim samo ovoj vrsti muzike. Baš zbog toga, jedva čekamo da u danima koji nam dolaze i postepeno očekujući njihov kraj uživamo u posebnom programu koji je samo za nas kreirala ova nacionalna institucija. S obzirom na reputaciju i bogatu ponudu Beogradske filharmonije, sigurni smo da će gušt biti na očekivanom nivou.

#ostanikodkuće

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap