Film Otac (2020) | U bioskopima od 5. marta | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Father

Otac

Režija: Srdan Golubović | Scenario: Srdan Golubović i Ognjen Sviličić


Film Otac je ostvarenje koje smo dugo čekali, to je samo jedan od razloga zašto imamo velika očekivanja od njega.


Srdan Golubović uživa ugled jednog od najboljih domaćih reditelja nove generacije. Njegov četvrti film ‘Otac’ naći će se na bioskopskim repertoarima 7 godina nakon poslednjeg njegovog ostvarenja, filma Krugovi. Za njega, kao i za prethodne fimove ‘Klopka’ i ‘Apsolutnih sto’, osvojio je brojne nagrade na svetskim festivalima. Takav uspeh se očekuje i od njegovog najnovijeg dela.

Film ‘Otac’ govori o tužnoj sudbini jedne porodice. Srdan Golubović je inspiraciju za priču dobio pročitavši novinski članak o ocu koji je peške prešao skoro 150 kilometara kako bi došao u Beograd i izdejstvovao da mu Centar za socijalni rad vrati prethodno oduzetu decu. Reditelj je zaintrigiran ovakvim herojskim činom i sam obilazio nesrećnog oca pružavši mu podršku. Iz njihovih razgovora stvorena je ideja koja je kasnije pretočena u scenario za ovaj film.

U njemu je otac-heroj prikazan kroz lik Nikole. Njegova životna drama biće opisana kroz putovanje ka prestonici. Sa ciljem da ponovo okupi svoj porodicu on će peške krenuti sa juga Srbije. Tokom putovanja susrešće se sa različitim ljudima i različitim odnosom prema sudbini oca koji se bori za svoju decu.

Uloga Nikole je prvobitno bila namenjena preminulom Nebojši Glogovcu. Težak zadatak da odmeni velikana našeg glumišta preuzeo je dobro poznati i hvaljeni glumac iz susedstva Goran Bogdan. Zbog specifičnosti radnje, lik kojeg tumači se prikazuje u gotovo svakom kadru, ali u njima ima dobru podršku kolega. Između ostalih to su Boris Isaković, Nada Šargin, Ljubomir Bandović, Nikola Rakočević i Milan Marić.

Film ‘Otac’ je svetsku premijeru doživeo na čuvenom Berlinskom festivalu filma, a njegovim prikazivanjem je otvoren FEST 2020. Redovno bioskopsko prikazivanje počeće od 3. septembra. Domaće filmove uvek gledamo sa posebnom pažnjom, a ovaj je to zaslužio iz još nekoliko bitnih razloga zbog kojih vas pozivamo da ga obavezno pogledate.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap