Film: Ferari | Ferrari (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Ferrari

Ferari

Režija: Majkl Men


Film za koji već dugo vlada veliko interesovanje.


Počela je godina sjajnih filmova o slavnim ličnostima, njihovim unutrašnjim borbama i uspesima koji su obeležili jedan period istorije, a mi smo bili ili ćemo biti svedoci takvog trijumfa. Setite se samo sjajnih ostvarenja, kao što su ‘Gučijevi’, ‘Frida’, ‘Život u ružičastom’, koji su na vrlo potresan način prikazivali krah pojedinca, kao i čitave porodice zbog pohlepe, ljubomore i opšte apatije.

Filmom Ferari (Ferrari) dobićemo jedan novi uvid u život najpoznatijeg vozača i osnivača najslavnije marke automobila na svetu Formule 1 – Enca Ferarija. Da li ste spremni za najiščekivaniju vožnju u ovoj godini?

Leto je daleke 1957. godine i čini se da je sve u redu. Međutim, u slavnoj porodice Ferari vodi se velika borba između očekivanja i realnosti, u kojoj svi pate od posledica tuđih odluka. Tu ubrajamo i Enca Ferarija, osnivača Formule 1 i supruga harizmatične Laure, koji se bori na nekoliko frontova – da održi likvidnost fabrike automobila koju je pre nekoliko decenija osnovao upravo sa Laurom, kritikama javnosti zbog svoje vanbračne zajednice sa drugom ženom, kao i željom da održava vođstvo u najpoznatijim trkama na svetu. I te kako zahtevan i disciplinovan u svemu što radi, isto to traži od svojih vozača, ali to sve dolazi na probu kada se svi upuštaju u opasnu trku izdržljivosti „Mille Miglia“ (Hiljadu milja), koja traje od Breše do Rima i nazad. 

Glavna uloga je pripala dvostrukom dobitniku Oskara – Adamu Drajveru, dok je ulogu Laure sjajno iznela španska primadona Penelope Kruz. Njima se pridružuje i Šejlin Vudli, koja je tu od početka do samog kraja filma.

Prikazivanje filma Ferari u domaćim bioskopima počinje 1. februara, a kako je to obično praksa, gledaoci i kritičari glumu sjajnog Adama Drajvera upoređuju sa njegovom interpretacijom osnivača najveće modne kuće na svetu u filmu Gučijevi

Verujemo da će iskustvo gledanja ovog filma biti malo drugačije, uzimajući u obzir tematiku i način na koji su prikazani život pojedinaca i jedne male zajednice. 

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap