Džoker: Ludilo u dvoje | Joker 2 (2024) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Joker: Folie a Deux

Džoker: Ludilo u dvoje

Režija: Tod Filips


Omiljeni negativac se vraća u velikom stilu.


Od kada je objavljen trejler za drugi deo filma o mnogima omiljenom antiheroju, čini se da interesovanje ne jenjava. Ove jeseni gledaćemo Džoker: Ludilo u dvoje (Joker: Folie a Deux).

Po čemu će se razlikovati od prvog dela? Po tome što nas očekuju velika iznenađenja, jer će se pored Oskarovca Hoakina Finiksa, u glavnoj ulozi naći i popularna Lejdi Gaga. Zapravo, da li ste znali da je Džoker najgledaniji strani film u srpskoj istoriji i istovremeno strani film sa najvećom zaradom ikad u našoj zemlji? Verujemo da smo svi nestrpljivi da pogledamo nastavak priče iz 2019. godine.

Film ‘Džoker: Ludilo u dvoje’ pored toga što nosi kriminalističke i dramske momente, okarakterisan je kao jedan svojevrstan mjuzikl u kojem je muzika pametno iskorišćena u precizno definisanim sekvencama filma. Zahvaljujući energiji Lejdi Gage koja tumači lik Harli Kvin (Harley Quinn) popularnost ove sage će sigurno porasti. Pet godina kasnije, Džoker se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi. Spreman da se uhvati u koštac sa svojim problemima, ali i da popuni svoju popularnost koju je stekao na ulicama Gotama.

Zapravo, reditelj i scenarista, Tod Filips je smisleno drugi deo nazvao “Folie a Deux“, jer podrazumeva mentalnu bolest od koje istovremeno oboljeva dve ili više osoba. Zbog toga će se likovi koje tumače Finiks i Gaga upoznati u ludnici Arkam, u dramskom okruženju koje vrišti za bilo kakvim promenama ili u najmanju ruku – zabavnim aktivnostima. 

Podsećanja radi, prvi deo je imao čak 12 nominacija za Oskara. Hoakin Finiks je očekivano dobio ovo prestižno priznanje za najbolju mušku ulogu. Pored njih dvoje, ispred kamera će se pojaviti i neka nova lica, poput Brendana Glisona, Ketrin Kiner, Harija Lotija, Džejkoba Loflanda, Stiva Kugana i Zazi Bitz.

Film ‘Džoker: Ludilo u dvoje’ će u velikoj meri biti takozvani “džuboks mjuzikl“, jer obuhvata najmanje 15 reinterpretacija popularnih pesama.

Da li ste spremni za 3. oktobar i (n)ovo ludilo?

 

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap